170 millió euróra pályázhatnak az élelmiszeripari vállalkozások

170 millió euróra pályázhatnak az élelmiszeripari vállalkozások

A földművelési tárca 170 millió eurót oszt szét élelmiszeripari vállalkozások között. Kik számíthatnak támogatásra, és mit kell tenniük, hogy hozzájussanak a pénzhez?

A tárca meghirdette 170 millió eurós támogatási projektjét az élelmiszeripari vállalkozások számára. „Már nagyon rég várnak erre a vállalkozások, és nagy öröm, hogy az Agrárkifizető Ügynökség állandó akkreditációja után most sort keríthetünk erre” – mondta Samuel Vlčan földművelésügyi miniszter. A támogatást 2022. január 14-e és március 31-e között igényelhetik a jogosultak elektronikus formában. „A kicsi, a közepes és a nagy élelmiszeripari cégeken, feldolgozókon is segíthetünk. Hét terület kap támogatást: a húsipar, a sütő- és édességipar, a tejipar, a konzervgyártás és fagyasztóipar, a cukor- és zsíripar, a takarmányipar, valamint a sör-, bor-, alkohol- és üdítőital-gyártás” – tette hozzá Vlčan. A pénzt például épületek és infrastruktúra rekonstrukciójára, a technológiai kapacitások bővítésére, gépek és berendezések korszerűsítésére, technológiafejlesztésre, energiatakarékossági projektekre lehet igényelni.

Hírdetés

Hogy megkönnyítsék a jelentkezők dolgát, az érdeklődők az ingyenes Josephine elektronikus alkalmazást használhatják. Akik ezen keresztül regisztrálnak, egységes űrlapokhoz juthatnak, és a csatolt videókból értesülnek a legfontosabb tudnivalókról. A pályázatokat az Agrárkifizető Ügynökség honlapján teszik közzé, a kérvények benyújtásánál a Vidékfejlesztési Ügynökség is segít a www.arvi.sk honlapon keresztül. „Jó hír, hogy januártól változnak a vidékfejlesztési támogatás feltételei is, a kevésbé fejlett régiókban a kisebb és közepes cégek 5–10 százalékkal intenzívebb támogatásra számíthatnak” – hangsúlyozta a tárcavezető.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »