16 éven át erőszakolták a pakisztániak egy brit város kislányainak százait – senki nem tett semmit, "rasszizmus" lett volna

16 éven át erőszakolták a pakisztániak egy brit város kislányainak százait – senki nem tett semmit, "rasszizmus" lett volna

„Nem akartak rasszistának tűnni”, ezért nem jelezték a dél-yorkshire-i Rotherhamban történt brutális szexuális visszaéléseket a szociális munkások.

Tizenhat év alatt nem kevesebb, mint 1400 gyereklányt bántalmaztak a pakisztáni elkövetők – és ez csak óvatos becslés, a szám bármekkora lehet. A kiskorúak között több 11-12 éves lány is volt – írja a The Guardian.

Az 1997 és 2013 közötti zaklatások mintegy harmada volt ismert a szociális dolgozók előtt, mégsem tettek feljelentést. Egy most nyilvánosságra hozott tanulmány egyszerre marasztalja el a segélyszervezetek aktivistáit, a rendőrséget és a városi tanácsot, amelynek elnöke azonnali hatállyal távozott is posztjáról.

Nem véletlen a gyors lemondás. 2002 és 2006 között ugyanis három feljelentés érkezett a helyi tanácshoz, de a helyhatóság egyszerűen „nem hitte el” az abban foglaltakat, ezért nem indított eljárást – írja a The Daily Mail, mely kimerítő részletességgel számol be az esetről.

Pedig az elkövetőek egészen bestiális eszközökkel érték el céljaikat. Bevett gyakorlat volt, hogy a megfélemlített kiskorúakat megverték, vagy benzinnel locsolták le, és azzal fenyegették őket, hogy lángra lobbantják a folyadékot, vagy egyszerűen lelövik őket. A társaik sérelmére elkövetett, rendkívül brutális nemi erőszakot a tőrbe csalt gyereklányok rendszeresen végignézték.

„A csoportos erőszak a gyermekkor része volt Rotherhamben” – foglalta össze az egyik fiatal áldozat.

A jelentésből az is kiderül, hogy több kiskorú szülei – hatósági fellépés hiányában – megpróbálták önmaguk kiszabadítani a pakisztáni bűnbanda karmai közül a gyereküket. Ennek általában nem lett jó vége, mert ilyen esetekben a pakisztáni elkövetők hívtak rendőrt a házhoz, és a hatóságok minden esetben a „vádaskodó, betolakodó” szülőket vették őrizetbe.

Hírdetés

A kiskorúakat általában iskolák előtt szedték össze, nem egyszer drága ajándékokkal vették rá őket, hogy velük tartsanak. Később kábítószerrel is magukhoz láncolták a fiatalokat – derül ki a jelentésből. Hihetetlennek tűnik, de az elcsábított lányok egy jelentős része komolyan szerelmesnek érezte magát. Többen közülük még ma is azt állítják: őket valójában nem is megerőszakolták. Sokan közülük szellemi fogyatékosok voltak, vagy különféle függőségekben szenvedő szülők gyerekeiként tengették napjaikat.

Az elkövetők – már Nagy-Britanniában született pakisztániak – fehér ringyóknak hívták kis áldozataikat, és gyakran közölték velük: „használtalak, és kihasználtalak”.

Gyilkoltak is – mert a megerőszakolt lány „szégyent hozott a családjukra”

Laura Wilsonon 11 éves kora óta élték ki eltérő kultúrájukat a pakisztániak. A szociális munkások róla is tudták, hogy mi történik, de ennek sem volt következménye, sőt egy az esetéről írt jelentésben kitakarták, hogy ázsiai férfiak az elkövetők.

Végül 2010-ben egy „szép napon” az akkor 17 éves lányt ismét megerőszakolta a pakisztáni horda, majd a 18 éves Ashtiaq Asghar leszúrta, és egy kanálisba dobta. „Bűne” az volt, hogy értesítette két erőszaktevő családját arról, mit művelnek vele, és ezzel „szégyent hozott” rájuk. Mármint a családokra.

A Daily Mail több esetet is említ, melyek során a rendőrség megmenthette volna az áldozatokat, mégsem tette. Egy esetben például rajtakapták a 24 éves, kétgyermekes Arshid Hussaint, hogy egy 14 éves, félmeztelen diáklány van az ágya alatt – majd szépen elengedték, anélkül, hogy ennek bármilyen következménye lett volna.

Rotherham a kiskorúakra vágyó bevándorlók „fővárosa” lett, mely arról híresült el, hogy a rendőrség szemet huny a gyalázat felett.

Egy 13 éves lány, akit ugyancsak egy pakisztáni horda erőszakolt meg, azt írta egy saját magának címzett levélben: „Úgy érzem, az ázsiaiak nagyon gyűlölnek engem, akkor is, ha azt mondják, hogy szeretnek. Elvették az összes álmomat és az életemet.”


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »