151 ember, többségében fiatalok haltak meg a szöuli halloween-ünnepen

151 ember, többségében fiatalok haltak meg a szöuli halloween-ünnepen

Dél-Korea fővárosának központjában szombaton tartott halloween-ünnepet egy zsúfolt, szűk utcában tartották amikor kitört a tömegben a pánik.  Az emberek egymást taposva próbáltak menekülni a tömegből. A halálos áldozatok száma folyamatosan emelkedik. Az eddigi információk szerint 97 nő és 54 férfi halt meg a sérültek száma 82, de a szöuli rendőrség közlése alapján mintegy 270 eltűnt személyről kaptak bejelentést. Az elhunytak közül 19 külföldi, köztük Iránból, Üzbegisztánból, Kínából, Norvégiából és Oroszországból.

Jun Szok Jol, dél-koreai elnök november 5-éig tartó nemzeti gyászhetet hirdetett. Az államfő ígéretet tett arra, hogy kivizsgálják az esetet, hogy ne fordulhasson elő hasonló tragédia.  

MTI/EPA/Yonhap

Hírdetés

Három éve ez volt az első halloweeni rendezvény Szöulban, miután megszüntették a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat és fizikai távolságtartást.

A szombati tragédia Szöul egyik főutcájából nyíló keskeny utcában következett be, ahol számos közkedvelt étterem és bár található.

A szombati volt a legnagyobb tragédia Dél-Koreában azóta, hogy 2014. áprilisában elsüllyedt egy komp 304 emberrel a fedélzetén, az áldozatok többsége diák volt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »