15 éves lánytól követelt szexuális tartalmú fényképeket, videókat

15 éves lánytól követelt szexuális tartalmú fényképeket, videókat

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség nemi élet szabadsága és nemi erkölcs elleni bűncselekmények miatt kezdeményezett személyi szabadságot érintő kényszerintézkedést az ügyben. A gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették.

A nyomozás adatai szerint 2019 novemberében egy 20 éves férfi egy internetes társkereső alkalmazáson megismerkedett az akkor 15 éves lánnyal.

Hírdetés

A megalapozott gyanú szerint a férfi beszélgetéseik során rávette a sértettet, hogy küldjön magáról kompromittáló tartalmú, őt minimális ruházatban ábrázoló fényképeket.

Miután ezen képeket a sértett a további ismerkedés reményében elküldte,  a férfi több alkalommal azzal fenyegette, hogy a képeket nagy nyilvánosság számára hozzáférhetővé teszi, ha a lány nem teljesíti további követeléseit.

A fenyegetések hatására a kiskorú először ruha nélküli képeket küldött magáról, majd – azon fenyegetés hatására, hogy az elkövető a képeket a lány iskolatársai körében fogja terjeszteni – kifejezetten pornográf jellegű képeket is csatolt.

A férfi azonban az újabb képekkel sem elégedett meg, és további fenyegetésekkel arra kényszerítette a sértettet, dokumentálja, ahogy különböző helyszíneken és módon szexuális cselekményt végez magával, majd ezen képeket és videókat küldje meg neki.

Végül a sértett a rendőrséghez fordult.

A nyomozó ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntette és más bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Az ügyészség bűnügyi felügyelet és távoltartás elrendelésére tett indítványt a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsánál.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »