140 ezret költött, 900 ezret követelnek az analfabéta Kalányos úron

Teljesen eladósodott egy kaposvári férfi, a munkahelyén kapott hitelkártya a romlás szélére sodorta. Már a gyógyszereit sem tudja kiváltani, mert a tizenkét éve elköltött összeg többszörösét követeli rajta a bank és a végrehajtó.

Magyar Menedék - Sitchin

– 2003-ban elmentem dolgozni a szentgáloskéri marhatelepre, ott kaptam a felszólítást, hogy mindenkinek bankkártyát kell csináltatni, hát én is ezt tettem – mondta a kaposvári Kalányos József. – Meg is küldtek két-három hónap múlva egy 200 ezer forintos kártyát az egyik banktól. Egy ideig nem is értettem, hogy mi ez a kártya, mivel írástudatlan, nagyothalló és beszédhibás vagyok. Majd elmentem a munkahelyemre és megkérdeztem, hogy mi ez a kártya. Később jött egy telefon, hogy nyugodtan használjam a kártyát. Ebből én 140 ezer forintot vásároltam le.

Hírdetés

Közben megszűnt a férfi munkája, ezért nem tudta visszafizetni ezt a felvett összeget. A bank az ügyet átadta a végrehajtónak, akivel az adós nem találkozott.

– Ki sem jött hozzám, csak egyszerűen a nyugdíjintézethez küldte a levonást, de előtte írt egy levelet és küldött csekkeket. Fizettem a csekkre 48 ezer forintot, azt mondta, hogy az nem jó, személyesen vigyek be minden hónapban 12 ezer forintot, amely befizetésemről igazolást nem kaptam – folytatta Kalányos József. – A tartozás több mint 169 ezer forintra növekedett, majd minden egyéb költséggel együtt több mint 900 ezer forintot követel tőlem a végrehajtó.

2015. február hónapjában múlt egy éve, hogy már 350 ezer forintot vont le, amelyért ő semmit sem tett. Legalább kijött volna megbeszélni velem, de ezt nem tette. Az egészből a jutalék az övé, ami marad az pedig a banké. Szinte nyomorékká tesz ez a kialakult helyzet. Nem bírom a gyógyszereimet kiváltani, ez 4600 forintba kerül. Éhezem, nem tudok még fát sem venni, a napokban a szomszédaim adnak néhány darabot.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »