1300 kurd milicista csatlakozott a Szíriai Arab Hadsereghez

1300 kurd milicista csatlakozott a Szíriai Arab Hadsereghez

Az elmúlt két hétben a (szíriai) Kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) és a (törökországi) Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) több mint 1300 fő milicistáját telepítette az észak-szíriai Aleppo tartománynak a szíriai kormányerők ellenőrizte területeire, jelentette augusztus 12-én a török Anadolu hírügynökség.

Az állami médiatársaság szerint ezek a fegyveresek részt fognak venni a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei következő hadműveletében, amelynek célja a dzsihádista szervezetek megmaradt állásainak felszámolása Aleppo városa körül.

A múlt hónapban Aldar Khalil, a Demokratikus Társadalomért Mozgalom (TEV-DEM) végrehajtó bizottságának elnökhelyettese elmondta, hogy a kurd milicisták készek a részvételre a Szíriai Arab Hadsereg bármely észak-szíriai felszabadító hadműveletében, ha ez közelebb hozza őket a kurd többségű Afrin járás visszafoglalásához, amely Aleppo tartomány északi részén fekszik.

Hírdetés

Az Anadolu hírügynökség nem közölt semmilyen bizonyítékot, ami alátámasztaná ezeket az állításokat. Habár jó esély van rá, hogy a kurd milicisták részt vesznek a Szíriai Arab Hadsereg egy hadműveletében, amelynek célja Hajjan, Haritan és Anadan települések felszabadítása a vahhabita terrorszervezetek uralma alól Aleppo városától északra.

Egy ilyen hadművelet nem csak az Aleppotól északra fekvő és a kormányerők ellenőrzése alatt lévő területeket biztosítaná, hanem a Kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) kezében megmaradt pár helységet is a tartomány északi részén.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »