13 éves kisfiút zaklatott a Facebook vezetője

A Predator Catchers (Ragadozóvadászok) Indianapolis néven ismert, amatőr bűnüldöző csoport YouTube-oldalán tett közzé egy videót, amin a Facebook fejlesztési vezetőjét, Jeren Andrew Miles-t faggatják perverz vágyaival kapcsolatban. A cég vezetőjére egy hotelszobában csapott le a csapat, ahol éppen egy 13 éves fiúval találkozott volna. Miles a rajtaütés után forgatott videóban elismerte, hogy szexuális jellegű beszélgetést folytatott a fiatalkorú fiúval.

A Facebook anyavállalata, a Meta megerősítette, hogy meg kellett válniuk egy korábbi, vezető munkatársuktól, mert a férfi egy, az interneten elterjedt videóban beismerte, hogy szexuálisan zaklatott egy 13 éves kisfiút.

„A vádak súlyosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Az illető már nem dolgozik a vállalatnál, jelenleg vizsgálatok folynak az üggyel kapcsolatban” – áll Drew Pusateri, a Facebook szóvivőjének nyilatkozatában.

Hírdetés

A nyilatkozatban Pusateri nem pontosította, hogy Milest kirúgták-e vagy lemondásra kényszerítették, azonban Ingrid Lunden, a Tech Crunch riportere szerint Pusateri megpróbálta meggyőzni a férfit, hogy mondjon le a cégnél betöltött pozíciójáról – olvasható a Sputnik News oldalán.

Jeren Andrew Miles egy február 16-án közzétett, kétórás videóban beszél saját perverziójáról.

A kihallgatás során Miles elismerte, hogy szexuális tartalmú üzeneteket váltott egy magát 13 éves fiúnak kiadó személlyel. Egy közeli szállodában találkozott volna a fiatal fiúval, ahol azonban a Predator Catchers csapata várt rá, hogy leleplezze a fajtalankodni vágyó pedofil férfit.

Miles, aki egy LMBTQ+ csoport és az Equality California (Kaliforniai Egyenlőség) igazgatótanácsának is a tagja, azóta törölte a LinkedIn, Twitter, Instagram és Facebook közösségi médiafiókjait.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »