13 év börtönre ítéltek egy amerikai állampolgárt kábítószerügyben Moszkvában

Kábítószerügyben 13 év szabadságvesztésre ítélte egy moszkvai bíróság csütörtökön Travis Leake amerikai állampolgárt, zenészt és volt ejtőernyős katonát. Bűntársa, Veronyika Grabancsuk 24 éves moszkvai lakos 7 év börtönt kapott.

Az orosz főváros ügyészsége szerint az ötvenes éveiben járó Leake 2023 januárja és júniusa között kábítószert vásárolt egy másik bűntársától, aki ellen külön büntetőeljárás indult. Az amerikai csomagokba osztotta szét az szert, amelyeket Grabancsuk rejtekhelyeken helyezett el. Az elítéltek négy alkalommal mintegy 40 gramm mefedront kíséreltek meg eladni.

Hírdetés

A nyomozás a férfi lakásán mintegy 1,6 grammot foglalt le ebből a kábítószerből, valamint 0,54 grammnyi MDMA-t tartalmazó tablettát. Leake ártatlannak, Grabancsuk pedig bűnösnek vallotta magát.

Az amerikait tavaly júniusban vették őrizetbe, kábítószer nagy mennyiségben, csoportosan elkövetett előállítása és értékesítése, valamint kábítószer illegális beszerzése, tárolása, szállítása, előállítása vagy feldolgozása címén, értékesítési szándék nélkül. Leake anyja akkor úgy nyilatkozott az amerikai médiának, hogy fia fiatalon rövid ideig az amerikai légierőnél szolgált, az elmúlt tíz évben pedig főként Moszkvában élt, ahol két orosz rockzenekarral működött együtt, és angol nyelvet tanított.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »