12 határőrt és 4 vámost ítéltek el Ukrajnában és több mint 1100 doboz cigarettát szagolt ki Becky Záhonynál: január 21-i hírösszefoglaló

12 határőrt és 4 vámost ítéltek el Ukrajnában és több mint 1100 doboz cigarettát szagolt ki Becky Záhonynál: január 21-i hírösszefoglaló

12 határőrt és 4 vámost ítéltek el Ukrajnában; Több mint 1100 doboz cigarettát szagolt ki Becky Záhonynál (Video); Felülbírálhatják a felsőbb osztályos tanulók oktatását tiltó törvényt Ukrajnában; Az orosz parlament az emberi jogok megsértéseként ítélte el az ukrán nyelvtörvényt; Smihal: Indexáljuk a nyugdíjakat 2021-ben. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. január 21-én.

2020 folyamán Ukrajnában a Biztonsági Szolgálat (SZBU) intézkedéseinek köszönhetően több mint 2,5 milliárd hrivnya vámot utaltak át az állami költségvetésbe. Összesen 510 millió hrivnya értékű csempészárut foglaltak le.

Becky, a cigarettakereső kutya buktatta le azt a férfit, aki az autójába rejtve akart cigarettát becsempészni Záhonynál. A sofőr nem jelentett be vám- és adóköteles árut. 

Hírdetés

A törvénynek megfelelően 2021. szeptember 1-jétől sokszorosan csökken azon iskolák száma Ukrajnában, amelyekben lesznek 10. és 11. osztályok. Csak azokba az oktatási intézményekbe iratkozhatnak be a felsőbb osztályos tanulók, amelyek az oktatási reform keretében líceum státuszt kapnak.

Az emberi jogok megsértéseként ítélte el az ukrán nyelvtörvényt szerdán elfogadott határozatában az orosz parlament alsóháza. A törvényhozási kamara állásfoglalásában megengedhetetlennek nevezte „az orosz és más nyelvek tiltását és üldözését”.

Denisz Smihal miniszterelnök bejelentette a nyugdíjak 2021-re tervezett indexálását.  A 75 éves és annál idősebb nyugdíjasoknak további 400 hrivnyát fizetnek havonta.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »