12 éves "fiúk" bicskával raboltak Budapesten – így vadászik áldozatára fényes nappal a cigány horda

12 éves "fiúk" bicskával raboltak Budapesten – így vadászik áldozatára fényes nappal a cigány horda

A vádirat szerint a fiatalkorúak – három 12 éves "fiú", valamint 14 és 16 éves társaik – 2019. december 14-én délután, a XX. kerületben felfigyeltek egy 13 éves fiúra, majd követték. Egyikük rákiabált, hogy álljon meg, majd utána futottak. A sértett ekkor megállt, a vádlottak pedig félkörívben, két sorban felsorakoztak mellette.

Az egyik 12 éves "fiú" megkérdezte a kiskorú sértettől, hogy van-e pénze. A sértett elmondta, hogy 5000 forint van nála. Ekkor a 12 éves támadó megfenyegette, hogy megszúrja, ha nem adja oda a pénzt, 12 éves társa pedig – hogy fokozza a sértett félelemérzetét – egy rugós bicskát húzott ki a zsebéből annyira, hogy a nyelét a sértett észrevegye. A kiskorú, a bicskát látva, valamint a számbeli és erőfölényben lévő vádlottaktól félve átadta az 5000 forintot.

A "fiatalok" ezután elszaladtak, az útonálló módon megszerzett pénzt később egy gyorsétteremben elköltötték.

Hírdetés

Az elkövetéskor 12 éves "fiúk" rendelkeztek büntetőjogi értelemben vett belátási képességgel.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege az öt "fiatallal" szemben felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság velük szemben javítóintézeti nevelést alkalmazzon, közölték honlapjukon.

A felvételen a fiatalkorú támadók láthatók, ahogyan a sértett után futnak, majd ahogyan a rablás után menekülnek:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=319&href=https://www.facebook.com/ugyeszseg/videos/486717853025776/&show_text=false&width=560&t=0


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »