12 éves fiú látványterve hódít az interneten

12 éves fiú látványterve hódít az interneten

12 éves fiú látványterve hódít az interneten, amelyen a balatonalmádi autóbusz-állomás felújításának tervei láthatók. A mérnöki pontossággal elkészített látványos videót egy hét alatt több mint négyezren nézték meg.

Egy 12 éves fiú készített látványtervet a balatonalmádi autóbusz-állomás új megállójához. „Amikor megjön valaki a városba, rögtön ez fogadja, és már csináltam ilyen kisebb 3D-s terveket, és akkor úgy gondoltam, ezt is megcsinálom” – mondta Kovács Áron András.

Hírdetés

Áron csaknem két hónapon keresztül dolgozott a számítógépén és terepen is, mire a látványterv elkészült. „Először le kellett fotózni, megmérni, hogy például mennyi a távolság az oszlopok között, és akkor utána a két sor oszlop, ami megmaradt, a többit azt újra, azt máshogy terveztem meg” – tette hozzá a fiú.

Édesanyja szerint a fiúnak az iskola mellett kevés ideje marad a tervezésre, ezért próbálják segíteni. „Természetesen segítjük a munkáit, tehát nagyon sok időt töltünk együtt. Sokat járunk múzeumba, különböző olyan programokra, ami fontos neki, hogy a tudásvágya kielégüljön” – mondta Kovácsné Papp Szilvia.

Áron következő terve egy veszprémi iskola felújított épülete lesz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »