11 éves fiút rabolt ki egy borsodi retek

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen rablás bűntette miatt. Az elkövető észrevett az utcán egy 11 éves fiút 10 000 forintos bankjeggyel a kezében. Megszólította, hogy a boltban vegyen neki nápolyit, majd amikor a fiú továbbment, mögé lépett, hátulról fellökte, kezét megcsavarta, és elvette tőle a pénzt.

A vádirat szerint a vádlott 2023. augusztus második felében délelőtt egy borsodi településen lévő élelmiszerbolt előtti járdán ült, amikor meglátta a boltba érkező 11 éves kiskorú fiút 10 000 forintos bankjeggyel a kezében. A férfi megszólította a gyereket, és arra kérte, hogy a boltban vegyen neki nápolyit. A fiú benézett a boltba, és azt válaszolta, hogy sokan vannak, nem tud bemenni, és a kerékpárját tolva hazaindult.

Hírdetés

A vádlott követte a fiút, mögé lépve hirtelen mozdulattal, nagy erővel hátulról fellökte. A sértet a földre esett, ekkor a férfi a földön fekvő gyerek fölé hajolva bal kezét megcsavarta, és elvette tőle a 10 000 forintot, majd sietve távozott.

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott – közölték honlapjukon.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »