100 ezerrel is kevesebb lehet a fizetés az átásorolás után

Kevesebbet kereshetnek a háttérintézmények megszüntetése után a közigazgatásban dolgozók. Egy egyszerű átsorolás után, ha megyei vagy járási kormányhivatalokhoz kerülnek, akkor úgy csökkenhet az illetményük, hogy közben kormánytisztviselők maradnak.

A fizetéscsökkentés a vezető beosztásúak esetében akár százezres nagyságrendű is lehet. Az egyik szakszervezet elnöke azonban nagyobb problémának tartja azt, hogy a dolgozókat áthelyezhetik a központi közigazgatásból a megyeibe.

Hírdetés

„Nem teszi lehetővé ma Magyarországon a lakásállomány, hogy valaki egzisztenciát váltson családostul, hogy mondjuk Budapestről, ahol a központi közigazgatás szintje van, átköltözzön Nyíregyházára, és akkor nem beszéltem arról, hogy ott a családjának is munkahelyet kell teremteni, én ebből azt szűröm le, hogy nem az a legnagyobb baj, hogy kevesebbet fognak keresni, hanem, hogy nem ugyanazok a szereplők fognak egyik helyről a másikra menni” – hívta fel a figyelmet Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »