100 éves SS-őrt hurcoltak bíróság elé Németországban

100 éves SS-őrt hurcoltak bíróság elé Németországban

Megkezdődött annak a 100 éves férfinak a pere, aki a sachsenhauseni koncentrációs táborban teljesített szolgálatot – írja a Reuters.

A férfi az SS tagja volt, most azzal vádolják, hogy „3518 ember megölésében segédkezett”.

1942 és 1945 közt állt őrt a koncentrációs tábor egyik tornyában, de a 80 évvel később felmerült gyanú szerint emellett „segédkezett a szovjet hadifoglyok és zsidók kivégzésében is”.

Hírdetés

A zsidó-liberális sajtóban annyit már tudni vélnek róla, hogy Josef S. néven élte az életét az illető. A „korára való tekintettel” minden meghallgatás időtartama két és fél órára lesz maximalizálva.

Az utóbbi években rendre hurcoltak bíróság elé azokat a ma már nagyon idős embereket, akik a második világháború idején szerepet vállalhattak a táborokban, mivel ma már az sem kell az elítéléshez, hogy bárkit bántott volna az illetőt, ha ott volt, akkor tömeggyilkosnak számít a XXI. századi német törvények szerint. A múlt hétre egy 96 éves nőt is beidéztek, aki a tárgyalás napján nem jelent meg, ezért ellene hajtóvadászatot indítottak. Délelőtt 10-kor kellett volna a bíróság elé állnia, de nem volt sehol, a hatóságok az idősotthonban sem találták, ahol él. Végül délután 2-kor egy hamburgi sugárúton fogták el, miután elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A fenti két esetet mellett úgy tudni, hogy legalább további 15 esetben vizsgálódnak a cionista német hatóságok, de ezeknél még nem történt meg a vádemelés.

A sachsenhauseni tábor 1936-ban nyitották meg, egyike volt az első koncentrációs táboroknak. Egy ideig itt képezték ki a többi tábor – például Auschwitz és Treblinka – őreit is. A táborban a zsidók és szovjet hadifoglyok mellett holland antifasisztákat, valamint homoszexuálisokat is dolgoztattak.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »