100 éves és 75 éve pap a mexikói Martínez Peñaloza

100 éves és 75 éve pap a mexikói Martínez Peñaloza

Luis Martínez Peñaloza atyát, a Szentlélek Misszionáriusai Kongregáció mexikói tagját – aki július 24-én ünnepelte pappá szentelésének 75. évfordulóját, és augusztus 29-én ünnepli 100. születésnapját – Ferenc pápa is jókívánságaival köszöntötte. A százéves mexikói szerzetes elismert zenész, ma is zongorázik.

A Szentatya áldását küldte Luis Martínez Peñaloza atyának kettős jubileuma alkalmából. Szűz Mária anyai oltalmára bízta, akit a Szentlélek misszionáriusai a Magányos Szűzanyának hívnak.

Luis Martínez Peñaloza Moreliában (a mexikói Michoacán állam fővárosa – a szerk.született, az 1917-es antikatolikus politikai alkotmányból eredő vallási üldöztetések idején. Kisfiúként találkozott – a ma már Tiszteletreméltó – Félix de Jesús Rougier atyával, a Szentlélek Misszionáriusai Kongregáció alapítójával, és az immár Boldog Concepción Cabrerával, a Kereszt Művei alapítójával.

Első szerzetesi fogadalmát 1941. szeptember 15-én, örökfogadalmát öt évvel később tette le. A római Angelicumban szerzett teológiai diplomát. Ezt követően, 1949. július 24-én szentelte pappá Mexikó akkori érseke, Luis María Martínez.

Szolgálatát Latin-Amerikában és Európában végezte mint tanár, spirituális igazgató, szakráliszene-szerző és kórusvezető.

Hírdetés

Luis atyát nagyra értékelik a kiengesztelődés szentsége kiszolgáltatásának során tanúsított kedvességéért és irgalmasságáért, amely szerzetesi kongregációjának is sajátos karizmája. Mindig a szeretetnek és az életről való gondoskodásnak szentelte magát.

A világi, a megszentelt és a papi életre szóló keresztény hivatás gondozása során évtizedeken át segítette a különböző ifjúsági csoportok képzését. Lelki kísérésének köszönhetően ezrek találták meg Krisztusban életük középpontját.

Tizenegy éve idős papok közösségében él Pueblában, ahol továbbra is zongorázik – sokan elismerik zenei előadóművészi tehetségét.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »