10 hazugság, amivel magunkat traktáljuk

„A legrosszabb hazugságok azok, melyeket magunknak mondogatunk. Abban élünk, hogy megtagadjuk, amit teszünk, még azt is, amit gondolunk. Ezt azért csináljuk, mert félünk. Attól félünk, hogy nem fogunk rátalálni a szeretetre, s amikor megtaláljuk, akkor pedig az elveszítésétől félünk. Tartunk attól, hogy boldogtalanok leszünk, ha nem kapunk szeretetet.” – Richard Bach

 

 

Legtöbbünk nem szereti a hazugokat. Valójában gyakran érezzük magunkat sértettnek, sőt még dühösnek is, amikor az emberek nekünk hazudnak. De az igazság az, hogy mi minden egyes nap hazudunk magunknak. Olyan negatív belső beszélgetésbe keveredünk magunkkal és olyan gondolatmintákat veszünk fel, melyek gátolják a személyes növekedésünket és korlátozzák azt a képességünket, hogy egy teljes és megalapozott életet élhessünk. Megérdemeljük, hogy teljes életet élhessünk, s hogy minden örömöt és titkot megtapasztalhassunk, amit csak az élet kínál. Az első lépés egy ilyenfajta létezés irányába a tudatosság. Ha tudatába kerülünk mindazoknak a módoknak, ahogyan önmagunkat csapjuk be, akkor produktív módon elkezdhetjük megszűrni a gondolatainkat.

10 olyan hazugságot soroltam fel, melyek mondogatását meg kell állnunk annak érdekében, hogy el tudjuk mozdítani a saját korlátainkat, s hogy elkezdhessük élvezni az élet teljességét, amelyre rendelve lettünk.

 

1.A múlt mindig kísérteni fog engem

 

Korrekció: A múlt akkor kísérthet téged, ha hagyod. De nem vagy arra ítélve, hogy a hátralévő életedet reménytelenül bárki szeretetének a keresésével töltsd el, aki majd olyan szeretetet tanúsít irántad, amit az egyik szülőd sohasem adott meg. Ilyenkor egy nagy lépést kell tenned a változás irányába úgy, hogy önreflexiót gyakorolsz és megkérdőjelezed a régi gondolati mintáidat.

Legközelebb, amikor belemerülsz az alaptalan hiedelmedbe vagy félelmedbe, kérdezd meg magadtól, hogy „Mi az információm forrása?” Ha a válaszod erre az – és legtöbbször az szokott lenni –, hogy „Én ezt találtam ki.”, akkor el kell utasítanod ezt az elképzelést. Ne feledd, hogy amikor a saját történetedbe (múltadba) kapaszkodsz, akkor azt a sorsod rovására teszed.

 

 

2.A siker a kudarc ellentéte

 

Nincsenek kudarcok, csak eredmények vannak. Még ha a dolgok nem is az elvárásaid szerint alakulnak, akkor se add fel. Légy tudatában annak, amit tehetsz és haladj tovább. Az az ember, aki folytatja a megkezdett útját, egyszerre egyet lépve, olyan, aki végül révbe ér. A csatát mindig a végső győzelem előtt nyerik meg. Ez egy gondolkodásmód. A siker egy olyan folyamat, ami olyan kis lépésekből, döntésekből és cselekedetekből tevődik össze, melyek fokról-fokra egymásra épülnek.

 

3.Bárcsak …-m volna, akkor boldog lennék

 

Kétféle úton lehet valaki eltelve boldogsággal: Az egyik ember az, akinek mindene megvan, a másik az, aki mindennel elégedett, amije van. Adok egy tippet: mind a két út ugyanaz. Ha most elfogadod és értékeled a dolgokat, még boldogabb leszel. A boldogság akkor következik be, amikor feladod azt a gondjaid miatt érzett panaszkodást, s elkezdesz hálát adni minden olyan gondért, amivel nem rendelkezel. Tehát legközelebb, ha azon kapod magad, hogy olyan dolgokon gondolkozol, amiről azt akarod, hogy ne rendelkezz vele, akkor gondolkodj inkább olyan dolgokon, amikről nem akarod, hogy ne kapd meg. És légy hálás.

 

 

4.A válság rossz dolog

 

Ahogyan John F. Kennedy mondta: „A válság szóra használt kínai szimbólum egy toll két vonása. Az egyik vonal a veszélyt jelképezi, a másik a lehetőséget. Válság során ügyelj a veszélyre, ugyanakkor ismerd fel a lehetőséget.” Az élet mindig kiegyensúlyozódik. Minden felmerülő kihívás, probléma és nehézség egyszerűen egy újabb lehetőség arra, hogy tanulhass és növekedhess.

 

5.Ehhez túl öreg vagyok

 

Soha nem vagyunk túl idősek ahhoz, hogy utánajárjunk annak, amit akarunk. Nelson Mandela 76 éves volt, amikor elnök lett belőle. Leonardo da Vinci 51 évesen festette a Mona Lisát. Dr. Seuss 54 évesen írta a „Kalapos macska”-t. Sanders ezredes 61 évesen indította el a KFC franchise-t. Mindenki a saját idővonalán halad. Soha nem vagy túl öreg, vagy túl fiatal ahhoz, hogy beteljesítsd a saját hivatásodat.

 

Hírdetés

6.Annak, akinek …-ja van, sokkal könnyebb, mint nekem

 

Sokan ebben a hitben ringatják magukat. De ez egyszerűen nem igaz. Az az igazság, hogy fogalmunk sincs arról, miről is szól egy emberi élet! Mindenki a maga módján küzd és kutat. Senki sem kapott kézikönyvet vagy útmutatót az élethez. Mindenki éppen úgy próbálja megérteni az életet, mint te. Egyszer hallottam valakitől, hogy ha az összes problémánkat egyetlen kupacban halmoznánk fel egy szoba közepén, s kénytelenek volnánk belőle egyet kiválasztani, akkor tülekednénk azért, hogy a sajátunkat szerezzük vissza.

 

 

7.Jobb adni, mint kapni

 

Ez egy jó és hasznos gondolat, ha különösen énközpontú vagy, de nem hiszem, hogy igaz. Lehet, hogy lecserélhetjük ezt a hazugságot erre: „Jobb adni ÉS kapni.”

Mert egyik sem jobb a másiknál. Egyensúlyban vannak. Ez egyszerű matek, minden adományozónak rendelkeznie kell vevővel/fogadóval. És hogy egy lépéssel tovább haladjon, az adás pszichológiailag könnyebb, mint az elfogadás, mert adáshoz nincs szükség önértékelésre. Odaajándékozhatod önmagad legjobb részeit, mivel nem érzed értékesnek azokat, amivel rendelkezel. De hogy hajlandó legyél kapni, ahhoz méltónak kell érezned magad a másoktól származó ajándékok elfogadásához.

 

8.Majd holnap megteszem.

 

Talán az egyik leggyakoribb hazugság, amit magunknak szoktunk mondogatni. De mindnyájan tudjuk, hogy ez hazugság. A gond ott kezdődik, hogy mindig azt gondoljuk, hogy több időnk van, mint valójában. De egy napon fel fogunk ébredni, s akkor nem lesz több időnk azokon a dolgokon dolgozni, amiket mindig is meg akartunk valósítani. Senki sem tudja, hogy mit tartogat a jövő és hogy milyen jót tehet velünk az, ha már ezekben a napokban így gondolkodunk.

Az élet ma van és eljött az ideje, hogy élj. Különben is, ha mindnyájan arra várunk, hogy egyszer készen álljunk, akkor soha semmit sem fogunk elérni.

 

 

9.A boldogág a jólétem alapja

 

Újra meg újra mondogatjuk magunknak: „Szükségem van a boldogságra.” Feltesszük magunknak a kérdést: „Miért nem vagyunk boldogok?”

De igazság szerint az érzelmek azok érzelmek. Szomorúnak, dühösnek, magányosnak lenni vagy félni, nem rossz dolog!

Ahelyett, hogy bebeszéljük magunknak, hogy boldognak kell maradnunk, meg kellene engednünk magunknak, hogy azt érezzük, amit éppen érzünk az adott pillanatban. Ha megengedjük, hogy azt érezzük, amit éppen érzünk – nem folyamatos boldogságot –, akkor az a jólétünk alapjává válik.

 

10.Árt, ha énközpontúak vagyunk

 

Néha az önzőség egészséges. Mindannyian megtanulhatnánk néha nemet mondani. És ne kérjünk állandóan bocsánatot. Ez a te életed! A te érzelmeid! A te választásaid! Tehát válaszd azt, ami számodra a legjobb. Ne törődj azzal, hogy mások mi mindent gondolnak rólad.

Ha választásra kerül sor valaki vagy valami és közted, akkor mindig önmagadat válaszd.

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.bodymindsoulspirit.com/the-10-lies-we-tell-ourselves/

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsBel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »