10 dolog, ami fontosabb, mint a Bayer-botrány

10 dolog, ami fontosabb, mint a Bayer-botrány

Pörög a számláló, mint a motolla. Az történetesen meglep, hogy Niedermüller Péter után is be lehet még állni a sorba hetven-akárhányadiknak, de nekem sem muszáj mindig mindent értenem. Niedermüller ugye Gyurcsány Ferenc pártjának alelnökeként és európai parlamenti képviselőjeként küldte vissza a Gyurcsány Ferenc kormányzása idején kapott plecsnijét – ki másnak, mint – Áder Jánosnak. És ettől sem omlott össze a tér-idő kontinuum, úgy látszik, vannak még benne tartalékok.

Tényleg, mi jöhet még? Fodros István, a boldog emlékezetű 2009-es esztendő legendás kitüntetettje is fellázad?

Bár úgy esetleg lehetne fokozni, ha azok a visszaküldők, akik nem szeretnének egy lapon szerepelni bizonyos kellemetlen pályafutású visszaküldőkkel, visszakérnék visszaküldött keresztjeiket. Az még adhatna egy gellert a balhénak.

Vagy ha a lázadók vérre vágyó rajongói felkoncolnák visszaküldéstől húzódozó pajtásaikat, egyiket a másik után. Ilyesmi amúgy megyeget is a Facebookon, gratulálok hozzá.

Közben az is eszembe jutott, hogy vajon valóban nem volt még ennyire mélyen a szellemi színvonal Magyarországon a rendszerváltás óta – pró és kontra, kösz, Orbán! –, vagy csak az van, hogy öregszem, azért látom sötétebbnek a sötétséget. Is – válaszolta vonatkozó kérdésemre Kádár János modorában egy szellemileg színvonalas barátom.

Addig is, míg rájövök, mi ez ügyben a helyzet, úgy döntöttem, összeállítom a számomra mostanában fontos dolgok listáját. Mielőtt végképp elveszne a talaj a lábam alól!

1. Süt a nap, pompás az idő, odakint búcsúzik a nyár.

Hírdetés

2. Egyre több helyen csapolnak kiváló sört a parton, a  Nap Bácsiban cseh IPA is kapható a Permontól, hibátlan cucc.

3. Elolvastam Zelei Bori kis novelláskötetét, az a címe, hogy Kevert, erős hangulatú, érzékeny és okos szövegeket tartalmaz. Olvassanak mindennap!

4. Továbbra is a Pesti Burger Bár hamburgere a legfinomabb hamburger Budapesten. Aki még nem kóstolta, magára vessen.

5. Budapest nagyon szép, szórakoztató és barátságos város. Nemcsak lent, ahol részegek a turisták, nagy a tömeg, csillognak a fények és járnak a villamosok, hanem fent, a budai dombok között is. Többet kéne kisvonatozni, libegőzni, sétálni a zöldben. Jóval többet.

6. A Sing Street annyira nem csodálatos film, amennyire agyba-főbe dicsérik, de azért kedves darab. Mókás így viszontlátni a 80-as éveket, a frizurákkal és a koptatott farmerekkel. Itt szeretném leszögezni: soha nem viseltem ilyeneket!

7. Vezet a Vasas. Ez engem nagyságrendekkel kevésbé érdekel, mint némely futballfüggőket, de hogy nem a Ferencváros vagy a Videoton vezet, az jópofa.

8. Már csak két hét, és kezdődik a jégkorongszezon. A felkészülési meccsek javában zajlanak, kedden ki is megyek a MAC Budapest–Olimpija Ljubljanára. Sőt: pénteken megnézem az U18-as Magyarország–Fehéroroszországot is a Tüskében.

9. Hétvégén Makóra utazom. Mindenkit arra biztatnék – mármint azokat, akik a fővárosban élnek –, hogy többször utazzanak vidékre. Meg fognak hökkenni. A magyar vidék ugyanis egyáltalán nem olyan, amilyennek a bulvártelevíziókban, a politikusnyilatkozatokban vagy az újságokban látszik. Az embereknek több a foguk és az eszük is!

10. Sok-sok barátom és ismerősöm van, akik szerint sok-sok dolog fontosabb, mint a Bayer-botrány. Klassz tudni, hogy nem vagyok egyedül. Hurrá!

Na így. És akkor most lassítsunk picit. Akár meg is torpanhatunk egy pillanatra.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »