10-12 éves lányokra vadászott a szexuális ragadozó

Tizenkét év alatti lányok ellen „erőszakkal elkövetett szexuális erőszak” bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy 21 éves férfi ellen – közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleménye szerint a vádlott 2014 telén három 10-12 éves lányt támadott meg a főváros XIII. kerületében azért, hogy őket szexuális cselekményre kényszerítse. Mindhárom esetben követte az iskolából hazafelé tartó lányt, akire a társasházba belépve támadt rá.

Hírdetés

Az első esetben a sértett segítségért kiabált, ezért a vádlott elmenekült. A másik két alkalommal azzal fenyegette meg a sértettet, hogy kés van nála, majd a megfélemlített lányokat szexuálisan bántalmazta – írta a főügyész.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfit a Fővárosi Főügyészség – más bűncselekmény mellett – tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolja. (Az önmagában is szexuális erőszaknak minősül, ha egy tizennégy évesnél idősebb ember szexuális cselekményt folytat egy tizenkét évesnél fiatalabbal, akkor is, ha a gyerek beleegyezett ebbe.)

A főügyészség végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban – közölte Ibolya Tibor.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »