1 évig nem evett cukrot a család

Nemcsak egészségesebbek és karcsúbbak lettek, de a közérzetük és az ízérzékelésük is megváltozott. A 6 éves kislány szenvedett a legkevésbé a cukor hiányától, a többiek egy kicsit nehezebben álltak át az újfajta étkezésre.

A Schaub család minden tagja 2011-ben egy évig mellőzött minden olyan élelmiszert, amely hozzáadott cukrot tartalmazott. Hanyagoltak mindent, ami magas glükóztartalommal bírt, volt benne kukoricaszirup, juharszirup, méz esetleg édesítőszert tartalmazott – írja az ausztrál News.

Állítólag abban is megegyeztek, hogy mindenki csalhat egyszer egy hónapban, például az anya néha ivott egy kis bort, vagy közösen megbeszélték, hogy milyen desszertet fogyasztanak el ebéd után. A tapasztalataikat egy könyvben megírták, amelyből első sorban az derült ki, nagyon nehéz volt átállni a cukormentes étkezésre, de az anyuka kezdeményezését egyébként mindenki pozitívan fogadta.

Hírdetés

A gyerekek szerint az első nap volt a legdurvább, de a kisebbik lány akkor (6) hamar túllendült a nassolnivaló hiányán, a nagyobbik (11) kicsit tovább szenvedett miatta. Eszükbe se jutott, és nem is érdekelte a felnőtteket, hogy ettől a diétától vékonyabbak lesznek, holott így történt. Érdekes módon megundorodtak minden műanyag étel látványától is, és az ízérzékelésük is megváltozott.

Kevesebbszer voltak betegek, és rövidebb ideig dőltek ágynak. A szülők felszabadultabbak lettek, boldogabbnak tűntek. Az asszony állítása szerint a majonézet maga kellett, hogy csinálja, ahogy a paradicsomszószt is, illetve a kenyeret is ő sütötte, mert ezekből nem lehet kapni olyat, amiben ne lenne cukor.

A családfő szerint igaz, hogy az első időkben úgy tűnt, többet költenek élelmiszerre, mint korábban, de aztán kiderült, hogy a pluszkiadás behozta magát, ugyanis orvosra, gyógyszerre és vitaminra, szinte semmit nem kellett fizetniük. Állításuk szerint megérte, és mindenkinek csak javasolni tudnak egy ilyen kúrát.

A Schaub család ma sem él úgy mint régen, csak nem annyira drasztikusak, mint abban az évben, amikor a kísérlet folyt.


Forrás:termelotol.hu
Tovább a cikkre »