Újabb orosz drón roncsait találták meg Romániában

Gerany típusú orosz drón roncsait találták meg csütörtökön a romániai Plauru településének közelében, átellenben a Duna partján fekvő ukrajnai Izmaillal – közölte a román védelmi minisztérium.

A tárca szerint folyik a kutatás további roncsdarabok után. Hozzátette egyben, hogy a helyszín lakott területen kívül van, s nem keletkeztek károk az infrastruktúrában sem.

Izmail kikötőjét az este folyamán újabb nagyszabású dróntámadás érte.

Hírdetés

Vlad Gheorghita román vezérkari főnök arról beszélt, hogy Romániának nagyon jó légtérfigyelő rendszere van, s a drónt nagy valószínűséggel az ukrán légvédelem lőhette le.

A NATO időközben közölte: a talált roncsok alapján nem látja jelét annak, hogy az észak-atlanti szövetséghez tartozó terület elleni szándékos támadásról volna szó.

"Habár a NATO nem rendelkezik információval arról, hogy Oroszország szándékos támadásáról lenne szó a szövetségesek területe ellen, ezek a cselekmények felelőtlenek és potenciálisan veszélyesek" – mondta a katonai szervezet szóvivője. Hozzáfűzte, hogy a NATO az utóbbi napokban megerősítette jelenlétét a Fekete-tengeren.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »