5 trükk, amitől sokkal finomabb és egészségesebb lesz a kávéd

A reggeli kávé számodra is létfontosságú szerepet tölt be az életedben? Hidd el vagyunk ezzel így egy páran. Persze sokan tévesen azt gondolják, hogy a kávé ártalmas a szervezetre, ám fontos tudnod, hogy jó ha ezeknek a téveszméknek a fele igaz. Kutatások ugyanis egyértelműen igazolták, hogy a kávét fogyasztók körében sokkal kisebb eséllyel alakultak ki szív és légzési panaszok, sőt a rákos megbetegedések száma is sokkalta alacsonyabb.

A fahéjjal ízesített kávé remek megoldás lehet, ha szeretnéd valamivel kiváltani a klasszikus fehér cukrot – írja a bien.hu.

A fahéj már csak azért is kiváló, mert véralvadásgátló hatással bír, ezenkívül pedig fokozza az agy működését, illetve hozzájárul a vastagbél egészséges működéséhez is. Ezenfelül a cukorbetegek vércukorszintjét is képes a normális szinten tartani. Így, ha cukor problémákkal küzdesz vagy csak szimplán vágyódsz a különleges ízek iránt, akkor számodra a fahéj tökéletes választás.

Képtelen vagy a kávédat feketén legurítani, ezért egy-két szem édesítővel oldod meg a problémát? Ezt felejtsd el sürgősen és próbáld ki a mesterséges tabletták helyett inkább a mézet, ami a természet erejével igyekszik majd levenni téged a lábadról.

Hírdetés

A mézes kávé sokkal krémesebb és ízletesebb lesz, arról pedig nem is beszélve, hogy jóval egészségesebb is, hiszen a kávé bár önmagában is fokozza az anyagcsere folyamatokat, mézzel feldobva sokkal hamarabb fejti ki jótékony hatásait.

Ez először furcsán hangozhat, ám ha jól belegondolsz egyáltalán nem az. A kávé ugyanis kiszárítja a tested, éppen ezért nagyon fontos, hogy kívül-belül pótold a folyadékot. Mielőtt megiszol egy adag kávét mindenképpen guríts le egy nagy pohár vizet, így ugyanis elkerülheted a dehidratáltságot, ráadásul a kávéd is sokkal finomabbnak hat majd.

Most biztosan azt gondolod, hogy megőrültünk, pedig a helyzet az, hogy erről szó sincs! Tegyél a kávédba egy kis természetes bio vajat és várd a csodát. Egyesek egyenesen a bajnokok reggelijének nevezik ezt a kombót. Ez a variáció ugyanis hatékonyan csökkenti az étvágyat, így pedig garantáltan nem kívánod majd az egész napos nassolást, sőt a kávéd íze és állaga is sokkal krémesebb is lágyabb lesz, ami pedig a legjobb az egészben, hogy ez az alternatíva tele van proteinnel, így reggelire remek választás.

A kókuszolaj szintén egy egészséges verziója lehet a reggeli kávédnak, ezzel a trükkel ugyanis megfelelő mennyiségű jó zsírt viszel be a szervezetedbe. A kókuszolaj emellett hosszan eltelít, segítségével egész biztosan hosszú órákig nem leszel majd éhes, így végső soron az alakodért is teszel csupán pusztán a reggeli kávéddal.

Na, mit mondasz? Kipróbálod?


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »