Újra botrány lett Marlon Brando erőszakolós jelenetéből

Újra botrány lett Marlon Brando erőszakolós jelenetéből

Egy a napokban előkerült 2013-as interjúban Bernardo Bertolucci olasz filmrendező bevallotta, hogy az Utolsó tangó Párizsban című film forgatásán szövetkeztek Marlon Brandóval Maria Schneider színésznő ellen. Az 1972-ben bemutatott, és a szexualitás nyílt ábrázolása miatt hatalmas botrányt kiváltó film egyik jelenetében az akkor 48 éves Brando megerőszakolja Schneidert, a rendező pedig, mint elmondta, szerette volna, ha a tizenkilenc éves főszereplője úgy reagál, „mint egy lány, nem mint egy színésznő.”

Ennek érdekében a rendező és Brando nem mondták el Schneidernek, hogy mi történik majd a felvétel során. Bertolucci hozzátette, a 2011-ben elhunyt színésznő a forgatás után soha többé nem volt hajlandó találkozni vele, annyira meggyűlölte.

A jelenetről a rendező elmesélte, hogy épp reggeliztek Brandóval, a díszletek között a földön. – Volt ott baguette, volt vaj, mi pedig egymásra néztünk, és szavak nélkül is tudtuk, mit akarunk – fogalmazott Bertolucci. A jelenetben végül Marlon Brando a vajat síkosítóként használta fel, majd megerőszakolta a lányt. A rendező elmondta, szégyellte magát, de nem sajnálja az esetet.

A halála előtt Maria Schneider egy interjúban hangsúlyozta, megalázva érezte magát a forgatás során. „Mint akit egy kicsit tényleg megerőszakolt a rendező és a Brando.” Hozzátette, a felvételek végeztével a színész sosem kért tőle bocsánatot.

Az Elle magazin által előásott interjú után Hollywood egy emberként hördült fel, egymást érik a sztárok dühös hozzászólásai a közösségi médiában.

Hírdetés

– Mindenkinek, aki szereti ezt a filmet: azt nézitek, amint egy 19 éves lányt megerőszakol egy 48 éves férfi. A rendező előre eltervezte a támadást. Undorodom – írta a twitteren Jessica Chastain amerikai színésznő.

Evan Rachel Wood szerint az eset szívfacsaró és felháborító. ƒ„Ezek ketten beteg emberek, amiért azt gondolták, mindez teljesen rendben van.” A színésznő korábban a Rolling Stone magazinnak arról beszélt, ő is többször esett szexuális erőszak áldozatául.  

Chris Evans, amerikai színésznő, az Amerika kapitány sztárja azt írta a twitteren, soha többé nem tudja ugyanúgy nézni Bertolucci és Brando filmjeit, mint eddig. A Selma című film rendezője, a nők jogaiért gyakran felszólaló Ava DuVernay hangsúlyozta, rendezőként fel tudja fogni, ami történt, nőként azonban megrémíti, undorítja és feldühíti az eset.

A 2004-ben elhunyt Marlon Brandót egyébként a botrányfilmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték 1973-ban (ám azt végül Jack lemmon kapta meg). 

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »