Újabb bizonyíték arra, hogy a hazai zsidóság vezetői nem ellenzik az iszlám terjeszkedést

Dúljon bármekkora belharc is a Mazsihisz és az EMIH között, egy tény: képviselőik minduntalan kimutatják, mit is gondolnak valójában az iszlám terjeszkedésről. Ebbeli állásfoglalásuk valójában egységes, amit azonban nem mindig fogalmaznak meg olyan nyíltsággal, mint amilyennel azt barát és ellenség egyaránt joggal elvárhatná tőlük.

Nemrégen idéztem ez ügyben Köves Slomót, azt EMIH vezető rabbiját, aki a Hír Tv-nek elmondta: a muzulmánok többsége nem gyilkos és terrorista, legfeljebb egy csekély részük. Éppen ezért bagatell az iszlám veszély. Nem jönnek ide csőstül, így felesleges kerítést húzni déli határainkon.

Akinek van szeme a látásra, egyértelműen ezt olvassa ki a Mazsihisz honlapja tegnapi hírcikkéből is. Eszerint Heisler András Mazsihisz-elnök a kolozsvári „magyar zsidó kulturális fesztivál” szerdai nyitógáláján a magyar operában elhangzott beszédében így szólt:

Hírdetés

„Mialatt Európa verejtékezve keresi a migráció kérdésére a helyes választ, miközben hol Magyarország, hol más európai országok határain embereket egymástól elválasztó kerítések létesülnek, itt Kolozsváron zsidók és nem zsidók, magyarok, románok vagy szászok együtt, azonos kíváncsisággal várják a mai zenei produkciót.”

Ennél nagyobb elszólást ezúttal nem is engedhetett volna meg magának Heisler. Szerinte tehát nincsen szükség déli határzárra, „egymástól elválasztó kerítések”-re. Akik idejönnek, éppen olyanok, mint a jeruzsálemi siratófalhoz elzarándoklók. Tekintetükről csak úgy sugárzik az áldott humanizmus és tolerancia.
Arról persze, hogy Izrael államnak a kerítésépítésben milyen hagyományai vannak, ezúttal is elfeledkezett szólni Heisler. Amivel elismerte, hogy igenis van kettős mérce. Legalábbis a hazai zsidóság vezetői részéről.

Mind Köves, mind Heisler szerint nincsen tehát az égvilágon semmi baj a muzulmánokkal. Többségük toleráns mindig és mindenhol mindenki iránt.

Csak valahogy azt nem érti a magamfajta naiv honpolgár, ezek után mégis mi alapján várják el a hazai zsidóság egymással amúgy oly sokszor egymással farkasszemet néző táborában, hogy a többségi társadalom feltétel nélkül tolerálja e téren való álláspontjukat? Vagy a többségi társadalom velük szembeni elvárásai naivak??


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »