Új arcok, új műsorok a Hír TV-n

Új arcok, új műsorok a Hír TV-n

A csatorna nézőtáborának megtartása mellett tudatos fiatalításba kezd. A képernyőn feltűnik majd Veiszer Alinda, Szöllősi Györgyi, Reisz András és Farkas Krisztina, de Kovács „Kokó” István is itt folytatja képernyős pályafutását.

Megújult arculattal, változatosabb programkínálattal és új műsorvezetőkkel várja nézőit jövő hétfőtől a Hír Televízió – mondta lapunknak Tarr Péter tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes. A csatorna nézőtáborának megtartása mellett tudatos fiatalításba kezd. A képernyőn feltűnik majd Veiszer Alinda, aki korábban az állami televízióban vezetett esti közéleti műsort, és szintén az MTVA-tól igazolt át Szöllősi Györgyi, Reisz András és Farkas Krisztina, de Kovács „Kokó” István is itt folytatja képernyős pályafutását.

Az első magyar hírtelevízió műsorszerkezete jelentősen átalakul. Az élő adás már reggel 6 órakor elkezdődik, és egy új reggeli, közéleti magazinnal indítja a napot a csatorna. A műsorzárás pedig éjfélről éjjel 2-re tolódik. Az arculatváltás kiterjed a logóra, a grafikai elemekre, a főcímekre, zenékre, a stúdiókörnyezetre és a műsorvezetők megjelenésére is.

Visszatérés is lesz

Újdonság az is, hogy visszatér a képernyőre a Reggeli Járat. A három órás reggeli műsorfolyamban híradókkal, időjárás-jelentéssel, lapszemlékkel és interaktív műsorelemekkel megszakított stúdióbeszélgetések közéleti és kulturális témákat dolgoznak fel.

Hírdetés

Szöllősi Györgyi, aki a csatorna nagy visszatérője, Bodacz Balázzsal felváltva a Magyarország élőben című napi hírháttérműsort vezeti majd, ami az eddig megszokottól korábbi időpontban, 18 órától kerül adásba. Több új műsort és még több új arcot kínál a 20 órakor induló esti sáv is, ahol jelentősen nő a politikai háttérműsorok aránya.

Főszerkesztők klubja

Hétfőnként napi és hetilapok vezetőinek szereplésével látható majd a Főszerkesztők Klubja. Kedden ökölvívó olimpiai bajnokunk, Kovács Kokó István vezet majd Középkezdés címmel sport-politikai vitaműsort. Szerda este kerül adásba a Szabadfogás, amelyben a többi között Wahorn András, Csintalan Sándor és Gaudi-Nagy Tamás csap össze a hét legfontosabb hírei kapcsán. Csütörtökön a már jól ismert Csörte veszi górcső alá az országban történteket. Pénteki újdonság a Mi lett vele? Ebben a rendszerváltás óta eltelt időszak meghatározó, de mára visszavonult politikusainak portréit rajzolja meg Császár Attila. Kulturális fronton Veiszer Alindával erősít a csatorna. Hétfőtől csütörtökig minden este 22.30-tól a művészvilág, a tudomány, a sport és a közélet szereplőit ülteti a Hír TV kamerái elé. Nem maradt ki az arculatváltásból a Híradó sem. Az új díszlet és az új főcímzene mellett esténként állandó hírolvasópárosok várják a nézőket. A Híradó és a Magyarország élőben zenei elemeit, és a Hír TV általános zenei témáit Gulya Róbert zeneszerző komponálta. A hazai televíziózásban egyedülálló módon a főbb zenei motívumokat nagyzenekar, a Budapest Symphony Orchestra játssza.

Ez a cikk megjelent a Magyar Nemzetben 2015. 09. 19.-én.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »