Top 5 európai vezető, akinek le kellene mondania

Top 5 európai vezető, akinek le kellene mondania

A november 13-ai párizsi terrortámadások után nagyot fordult a világ. A bevándorláspárti libsik most éppen azt próbálják megetetni az egyszerű állampolgárral, hogy bűnözők mindenhol vannak a világon, figyelmen kívül hagyva a – minimum árulkodónak mondható – statisztikákat a nyugat-európai, bevándorlók lakta negyedek viszonyairól.

Az egyszerű állampolgár ilyenkor joggal küldi el a drága véleményvezéreket a bús picsába, és aggatja rájuk a hazaáruló bélyeget. Ha majd elindul – mert el kell, hogy induljon – a kiutasítási hullám, szívesen csatolunk minden migráns mellé egy-egy hazaárulót is. Ez persze egy másik történet, kicsit elkalandoztunk.

Ami viszont ijesztő, hogy Európai Uniós vezető politikusoknál is beakadt a „they might have guns but we have flowers” Azt hittük, a hippikorszaknak már vége.

Íme a TOP5 agyament nyilatkozat november 13-a után. Vigyázat, csak erős idegzetűeknek!

1. Az abszolút nyertes Matteo Renzi olasz miniszterelnök, aki a következőt nyilatkozta a merényletek kapcsán: a terrorizmus veszélye az európai országok belsejéből ered. Ha lezárjuk a határokat, nem teszünk mást, mint bezárjuk országainkba a terroristákat, mivel a merényletekben résztvevő „gyilkosok az esetek túlnyomó többségében Európában születtek és nőttek fel (…) és gyerekkorukban együtt fociztak gyerekeinkkel”.
Ekkora baromságot régen hallottunk, bravissimo. Az olaszok helyében én most elgondolkodnék, hogy mi is volt a baj Berlusconival, aki ugye úgy tudta menedzselni az ügyeket, hogy addig nem volt gond Líbiában.

2. A dobogó második fokán Jean-Claude Juncker áll. Junckert nem kell bemutatni, a G20-as találkozó utáni mondatai pedig már bejárták a világsajtót. Szerinte nincs szükség az EU menekültpolitikájának teljes felülvizsgálatára a párizsi merényletek nyomán. „Akik megszervezték és végrehajtották a támadásokat, ugyanazok az emberek, akik miatt a menekültek útra kelnek és nem az ellenkezője igaz.”

3. Ne felejtkezzünk meg az osztrák kancellárról sem, aki valamilyen rejtélyes oknál fogva még mindig a magyarokat hibáztatja, történjen bármi. Faymann egy vitaműsorban fejtette ki álláspontját a migrációs válsággal kapcsolatban.

Hírdetés

Faymann a menekülteket kizáró és a közös megoldást blokkoló államok között említette Magyarországot, ahol szerinte olyan rosszul bánnak a migránsokkal, hogy azok inkább nem is akarnak oda menni. Példaként utalt a szerkesztők által bejátszott, a magyar határon, ill. hazai táborokban készült képekre. A kancellár úr sajnálatos módon már elfelejtette, hogy saját országában több ezren aludtak a szabad ég alatt, szintén több ezer embernek nem volt ágya a traiskircheni menekülttáborban, de volt ott tüntetés az emberi bánásmódért, tömegverekedés és késelés is. Reméljük, azért a sminkese még mindig nagyon jól keres.

4. Francois Hollande francia államfő elengedhetetlennek tartja, hogy az Európai Unió folytassa a szíriai és iraki menekültek befogadását a párizsi merényletsorozat után is. Szerdán be is jelentette, hogy Franciaország 30 ezer szír menekültet fog befogadni, és 50 millió eurót különítenek el a lakhatásuk támogatására. A köztársasági elnök ezzel a szélsőjobboldali Nemzeti Frontnak válaszolt, amely azt kéri, hogy Franciaország zárja le a határait a migránsok előtt. Az elnök szavai az idei második terrortámadást követően komoly elmebajra utalnak. Persze ha a németek végre meggondolnák magukat, ők sem késlekednének sokáig a megfelelő intézkedések megtételével.

5. Az Európai Unió külügyi főképviselője is megérdemli, hogy élen szerepeljen ebben az erős mezőnyben. Federica Mogherini szerint nem szabad összemosni a migrációs válságot a terrorfenyegetéssel, mert a kettő összekeverése nagyon veszélyes és kontraproduktív. A korábbi olasz külügyminiszter még mindig a nyitott társadalomban látja Európa jövőjét. „Az a félelmem, hogy az európai társadalmak azt fogják gondolni, hogy a sokszínűségtől gyengébbek leszünk, ezért veszélyt jelent. Holott valójában a sokszínűségtől való félelem pusztíthatja el belülről társadalmainkat„.

Mindeközben Magyarországon:


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »