Soros új házasságról álmodik

Soros új házasságról álmodik

A milliárdos úgy látja, hogy Nagy-Britannia elkezdte ugyan az unióval a tárgyalásokat, de azok lezárásáig öt év telik majd el, ami lehetőséget kínál mindkét fél számára egy új házasság létrehozására, mielőtt a 2016-ban beadott válást egyáltalán kimondanák. 

Soros szerint Theresa May miniszterelnöknek – ha hatalmon akar maradni-, változtatnia kell a Brexit-tárgyalásokhoz való hozzáállásán. Megjegyezte, a britek és az EU is profitálhatna abból, ha megállapodás születne arról, hogy Nagy-Britannia a belső piac része maradna a kilépési folyamat legvégéig. Ebben az esetben

„kitolódna a szörnyű nap”, amikor a szigetország távozásával egy óriási lyuk keletkezik az unió költségvetésében.

Hírdetés

Soros úgy látja, a brit fiatalok másként tekintenek a belső piaccal kapcsolatos kérdésre, mint May és a Brexit kemény tárgyalási rendjét támogatók. Ennek is tudja be az üzletember, hogy a miniszterelnök óriásit bukott a választásokon. A fiatalok jól fizetett munkát akarnak az Egyesült Királyságban illetve máshol Európában, ez a törekvésük azonos a londoni City érdekeivel. Emiatt ez a generáció May politikája elleni tiltakozásul szavazott a Munkáspártra. 

Soros szerint a britek rövidesen elkezdik megérezni a saját bőrükön, hogy a politika és a bulvársajtó állításával szemben, a Brexit befolyásolni fogja az életszínvonalukat, mert nagy sebességgel közelednek ahhoz a pillanathoz, amikor kiderül: nem tartható fenn a továbbiakban az eddigi gazdasági trend. A Brexit olyan állapotot idéz elő, amelyben veszít az Egyesült Királyság és az EU is. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »