Sokba került Egernek a nagy íjászmutatvány

Sokba került Egernek a nagy íjászmutatvány

Bruttó 778 ezer 560 forintba került Eger városának „1552 Bástyalövés” elnevezésű produkció – kérte ki közérdekű adatként a költségeket a Népszava. Ez azonban még nem a végleges számla, hiszen később még a díszburkolat egy része is beszakadt, amit szintén ki kell javítani.

A Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy augusztus 11-én a Végvári Vigasságok részeként – állítólag az 1552-es várvédők tiszteletére –, különleges és veszélyes produkciót mutatott be a távlövő rekordjairól ismert Mónus József íjász: az egri várból az onnan 180 méterre, a Dobó téren felállított célba, a török ostromlókat szimbolizáló célra lőtte ki a nyílvesszőket.

http://mno.hu/

Hírdetés

A produkciót helyi forrásaink szerint Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő erőltette, Bár csak a háttérben, de forrásaink szerint a rendőrség és az önkormányzat is óvatos kritikát fogalmazott meg a szerintük veszélyes produkcióval szemben, ezeket az aggályokat lesöpörte le a képviselő, aki egy sajtótájékoztatón kész tényként bejelentette a mutatványt.

A Népszava által kikért adatokból kiderül, hogy a rendezvény biztosításával a Valton SEC Kft-t bízta meg nettó 416 040 forintért. Ez tartalmazta egy biztonságszervező és a nyolc fős állomány munkadíját, a biztonsági terv elkészítését és az utazási költségeket is. A megbízási díjon felül a Valton biztosított 38 darab kerítéselemet, 57 ezer forintos bérleti díjért, ennek szállítása 140 ezer forintot volt.

http://mno.hu/

Ráadásul a célként használt szalmabálák rakodása közben egy munkagép alatt beszakadt a Dobó tér díszburkolata is, ennek kijavítása még nem ismert összegbe kerül majd az önkormányzatnak. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »