Öngyilkosságot kísérelt meg Sándor Mária

Nem sok mindenben értettem egyet Sándor Máriával – na jó semmiben sem volt összhang az ő és az én véleményem között.

A fekete ruhás nővérként elhíresült egykori ápoló a kezdetben magányos harcos volt, aztán összetalálkozott a baloldali törpepártokkal, akik használták, kihasználták őt, aztán amikor elfogyott a lendület akkor eldobták. Most pedig bajban van.

Sándor Mária 2015 elején tett szert ismertségre, amikor Áder János köztársasági elnöknek, Orbán Viktor miniszterelnöknek és Balog Zoltán miniszternek is levelet írt, amelyben elpanaszolta, hogy milyen körülmények között és milyen kevés pénzért kell dolgoznia. Áder János válaszlevelével fordult a sajtóhoz, s az RTL Klub nem sokkal később interjút is készített vele. Ebben az évben a csatorna az év emberének is megválasztotta…

Ezt követően több tüntetésen is részt vett, az egyik ilyenen találkozott össze Gréczy Zsolttal, a DK szóvivőjével, akivel azonnal felelevenítették a régi szép emlékeket is: együtt rajongtak korábban az R-Go nevű formációért. 

Ugyanakkor szép lassan elkopott melőle minden támogató. Ennek lehet az egyik oka az, hogy az elmúlt időszakban a kormány 20 ezer orvosnak és 80 ezer ápolónak emelte fel jelentős mértékben a fizetését, emellett pedig folyamatosa a kórházfelújítások és az egészségügyi fejlesztést szolgáló beruházások. 

Aztán 2016. áprilisában Sándor Mária érdekes nyilatkozatot is tett. 

Hírdetés

Nem tartozom azok közé, akik nem tudnak visszalépni és nem tudják elismerni – megbuktam. Szégyellem, hogy egy olyan országban kell élnem, ahol az ország vezetése mindent fontosabbnak tart, mint maga az ember! Ezt a csatát bebuktam. Egy év telt el. Feladom!”

Aztán tizenhárom nappal később úgy döntött, hogy mégis folytatja. Úgy tűnik azonban, hogy magára maradt. Nincs munkája Sándor Máriának, a fekete ruhás nővérnek. Már a felvételi beszélgetéseken jelzik neki, hogy nem értenek egyet vele, és aztán nem hívják többet. Társai elmaradtak tőle, ahogy az egészségügyi dolgozók sem állnak mögötte – derül ki a csütörtökön megjelenő 168 Órából.

Nem vagyok alkalmas vezetőnek. Mindenkinek hiszek, aztán rájövök, mások csak saját céljaikra akarnak felhasználni. Azt hittem, az emberek jók. Rájöttem, nem azok. A legtöbben önzők, épp a nyomor miatt, amiben élnek: az állandó nélkülözés, az állandó igazságtalanságok miatt. Csalódtak bennem, csalódtam bennük.

A fekete ruhás nővér a Blikk szerint felvágta az ereit. A sors fintora, vagy nem is tudom milye, hogy Sándor Máriát most azok az orvosok és ápolók kezelik, akik jelentős bérfejlesztést kaptak az elmúlt időszakban. Ehhez nem kellett, hogy Sándor Mária feketébe öltözzön. Az sem kellett volna, hogy a DK-hoz, meg az összes többi baloldali formációhoz csapódjon, akik – idézve az egykori ápolót –, csak a saját céljaikra akarták használni.

http://ezatuti.blogstar.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »