Nem kapja meg tavaszi egyenruha kollekcióját az ISIS

Nem kapja meg tavaszi egyenruha kollekcióját az ISIS

20 ezer, az Iszlám Állam és más terrorista csoportok számára készült katonai uniformist foglalt le még csütörtökön a spanyol rendőrség, közölte a Breitbart.

A nem mindennapi fogás Valencia és Alicante kikötőiben akadt horogra. A három konténernyi egyenruhát egy titkos rendőrségi akció során foglalták le, melynek célja ez volt, hogy humanitárius segélyszállítmánynak álcázott fegyverrakományokat derítsen föl.

A 2014 óta folytatott fedett nyomozás eredményeképp hét embert vettek őrizetbe, és komoly logisztikai hálózatot számoltak föl a spanyol bűnüldözők.

A rendőrség közleménye szerint a konténerek tartalma hivatalosan „használt ruha” volt, hogy egyszerűbben ki tudják játszani a különféle vámeljárásokat. Így nem meglepő, hogy az egyik őrizetbe vett férfi cége használ ruha importőrként volt bejegyezve Spanyolországban.

Hírdetés

Egy másik gyanúsítottat pénz, katonai felszerelés, fegyverzet, kommunikációs eszközök és robbanóanyag gyártásához szükséges kellékek csempészése miatt vettek őrizetbe.

A kisebb hadseregnek is elegendő katonai ruházat, és a különféle, egyéb kiegészítők valószínűleg nagyon fognak hiányozni az egyszeri terroristák gardróbjából, a beszámolók szerint ugyanis a lefoglalt felszerelés az összes olyan környezetben kitűnően hasznosítható, ahol a dzsihadisták jelenleg hadat viselnek.

A szélsőségesek az úgynevezett hawala szisztéma segítségével finanszírozták az álcázott csempésztevékenységet, amit sokkal nehezebb lekövetni, mint a banki átutalásokat.

A csempészbanda vezetője folyamatos kapcsolatban állt az ISIS egyik tagjával, aki eszközök beszerzése mellett számos alkalommal embercsempészettel is megbízta a férfit. Ezekben az esetekben nőket kellett szállítania szervezet számára, akiket utána feleségül kényszerítettek a szélsőségesekhez, áll a rendőrségi jelentésben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »