Merénylet a radikális vezető ellen

Merénylet a radikális vezető ellen

Nigel Farage, az euroszkeptikus Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) első embere közlekedési balesetet szenvedett, ami a képviselő autójának szándékos megrongálása miatt történt, számolt be a Daily Mail vasárnapi kiadása.

A radikális pártvezér épp egy francia útszakaszon tartott hazafelé Brüsszelből, kenti otthonába, amikor gépkocsija egyik kereke váratlanul lelazult, és az autó kis híján irányíthatatlanná vált. A politikus szerencséje, hogy időben lassított, így amikor a kerék lerepült a gépjárműről, még félre tudta rántani a kormányt. Igaz, így is átszakította az út menti szalagkorlátot, de legalább nem karambolozott az épp körülötte közlekedő teherautókkal.
 
A francia hatóságok tájékoztatása szerint a pártvezér autójának mind a négy kerekét meglazították, így biztos, hogy szándékosság áll az ügy hátterében. Ennek ellenére a brit politikus arra kérte a rendőröket, hogy ne fektessenek sok energiát a tettes kézre kerítésébe, mert nem akar nagy ügyet csinálni a történtekből.
 

Hírdetés

Az 51 éves Farage, politikai szereplése, tabudöntögető, határozott véleménynyilvánításai, és az ellene folyó lejáratókampányok következtében már számos életveszélyes fenyegetést kapott a múltban, sőt már balesetet is szenvedett gyanús körülmények között (egyik, 2010-es kampányakciója során egy kisrepülőgéppel zuhant le), ám ez volt az első, egyértelműen olyan eset, hogy valaki szándékosan tört az életére.
 

T. T.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »