"Mentőhajók? Én harci helikopterekkel állítanám meg a menekülteket" – Áll a bál, mert nevén nevezte a csótányokat egy brit publicista

"Mentőhajók? Én harci helikopterekkel állítanám meg a menekülteket" – Áll a bál, mert nevén nevezte a csótányokat egy brit publicista

Élesen bírálta a The Sun brit lap hasábjain megjelent, a Földközi-tengeren át Európába menekülni próbáló afrikai „menekülteket” csótánynak nevező írást az ENSZ emberi jogi biztosa pénteken. Felszólította az Egyesült Királyságot a „gyűlöletbeszéd” elleni fellépésre a brit bulvársajtóban.

Zeid Raad al-Husszein, az ENSZ emberi jogi biztosa a publicisztikát szélsőséges példának nevezte azokra a brit bulvárlapokban gyakran megjelenő „külföldiellenes” cikkekre, amelyek a „Földközi-tengerbe fulladó menekültekért érzett részvétet próbálják aláásni”.

Hírdetés

Az emberi jogi biztos „felszólította” Nagy-Britanniát és az Európai Unió országait, hogy lépjenek fel a faj- és idegengyűlölet ellen, amelyekkel „a szólásszabadság álcája alatt a menekültek becsmérlésének, a velük szembeni intoleranciának ördögi körét táplálják”.

A Rupert Murdoch médiamogul tulajdonában lévő The Sun brit búvárlap hasábjain „Mentőhajók? Én harci helikopterekkel állítanám meg a menekülteket” címmel jelentett meg publicisztikát egy héttel ezelőtt. Az írója, Katie Hopkins ismert televíziós személy és publicista a menekülteket „csótányoknak, a vademberek pestisének” nevezte, akik úgy terjednek mint a „norovírus” – a nem bakteriális eredetű gyomor- és bélhurutos, vagyis hányással, hasmenéssel járó megbetegedések egyik okozója.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »