Már 86 halottja van az ankarai robbantásnak

86 halálos áldozata és 186 sebesültje van azoknak a robbanásoknak, amelyek szombat délelőtt történtek a török főváros, Ankara főpályaudvara előtt, egy béketüntetés gyülekezőhelyén.

Hírdetés

Mehmet Müezzinoglu egészségügyi miniszter a helyszínen tett látogatása után tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy 86 ember vesztette életét, 186-an pedig megsebesültek. A helyszínen 62 ember, kórházba szállítás után pedig további 24 ember halt meg. A sebesültek közül 28-at intenzív osztályon kezelnek. 

A hírügynökségi jelentésekből és beszámolókból nem teljesen egyértelmű, hogy egy vagy két robbanás történt-e. 
 
Az állami Anadolu hírügynökség által idézett egyes beszámolók szerint terrorcselekmény történt, amelyet egy öngyilkos merénylő követhetett el.
 
Ahmet Davutoglu török miniszterelnök rendkívüli tanácskozásra összehívta a biztonsági szolgálatok vezetőit.
 
A televíziós beszámolók tanúsága szerint emberek százai voltak a közelben. A felvételeken látszik, hogy a mentők mellett a tüntetésre összegyűlt emberek próbáltak segíteni a sebesültek ellátásában.
 
A merénylet egy baloldali szervezetek által meghirdetett „béketüntetés” gyülekezőhelyén történt, amelynek résztvevői az ország délkeleti részén a török állam és kurd fegyveresek között zajló konfliktus ellen terveztek tiltakozni.
 
Az RT News videós beszámolója:
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »

Hírek

Legújabb hírek