Levél Paul Lendvainak: Lenne egyszer bátor és őszinte?

Levél Paul Lendvainak: Lenne egyszer bátor és őszinte?

orbans-ungarn

Levél Paul Lendvainak

Ön pár hete mást nem tesz, mint az osztrák és most már a magyar sajtóban is cikkeket ír és interjúkat ad,  hogy reklámozza magyarul az Új honfoglalás, német eredetiben az Orbáns Ungarn (Orbán Magyarországa) címen megjelent könyvét.

Ma a Népszavában teljes oldalon ennek alkalmából megjelent interjújában természetesen megtalálhatóak ugyanazon hívószavak, amelyeket 1990 óta ismétel, amikor a nálunk vagy kormányzó, vagy ellenzékben lévő jobboldalról ír, mint az „antiszemita”, „rasszista” és a többi jelző.

De nyilván nem ezért írok, hiszen a papagájok papagájreakcióira nem érdemes időt vesztegetni.

Hanem azért, mert ön önmagát „egykori Pravda-olvasónak” nevezi.

Holott ön sokkal több volt Pravda-olvasónál. Ön Pravda-író is volt. Mint a Szabad Nép publicistája és az MTI külpolitikai rovatvezetője a legvéresebb Rákosi-korszakban. Ausztriából pedig Kádár “gulyáskommunizmusát” fényezte.

Amikor ön Németországról ír, imádja a „Vergangenheitsbewältigung” kifejezést használni. E szószörnyet a múlttal való (sikeres) szembenézésnek szokás fordítani.

Hírdetés

Igazán jól tenné, ha a jövőben igyekezne ezt megtenni saját írói múltjával.

„Utóiratként” még annyit: szintén a Népszavában négy nappal ezelőtt írtak az ön könyvbemutatójáról. Az ön egyik beszélgetőpartnere Király Júlia közgazdász, a Simor-féle Magyar Nemzeti Bank havi milliókat kereső, önhöz hasonlóan szintén mindenhol nálunk végzetes szélsőjobboldali veszélyeket látó alelnöke volt. Ő kijelentette, hogy „Ma Magyarországon bátorság ezt a könyvet kiadni”. Mármint az önét.  Mely hazug kijelentést ön helyeslő mosollyal nyugtázta.

Elmondaná egyszer, milyen bátorság kell az ön könyveinek vagy cikkeinek megjelentetéséhez, illetőleg és nyilvános szerepléseihez Magyarországon?

Vagy ehhez már nem elég bátor és őszinte?  Azaz úgy viselkedik ma is, mint amikor a világ legszörnyűbb és legvéresebb rendszerét, a szovjet kommunista rendszert és terjeszkedő hatalmát támogatta?

 

 

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »