Illegális cigarettagyárak lepik el Magyarországot

Új jelenség a hazai illegális cigarettapiacon, hogy míg a bűnözők korábban becsempészték a külföldön előállított kész füstölnivalót, manapság inkább gyárakat alakítanak ki Magyarországon. A hatóság idén több illegális üzemet és raktárt is felszámolt, kilenc hónap alatt majdnem 190 millió szál cigarettát foglalt le – írja csütörtöki számában a Magyar Idők.

A cikk szerint soha annyi cigarettát nem vont ki a hazai feketepiacról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mint idén: kilenc hónap alatt majdnem 190 millió szál füstölnivalót foglaltak le; a tétel feketepiaci értéke bőven meghaladja a hatmilliárd forintot – tudta meg a lap, amely jelezte, tavaly egész évben e mennyiség negyede sem akadt a hatóság hálójába.

Hírdetés

Sárközi Alexandra alezredes, a NAV bűnügyekkel foglalkozó szóvivője azt közölte a lappal: idén a pénzügyi nyomozók és a pénzügyőrök több, idehaza kialakított illegális gyárra, raktárra is lecsaptak. Volt, ahonnan sok millió szál elkészült cigaretta került elő, máshol több tonna, gyártáshoz felhasználható dohányra bukkantak.

Az elkövetők beszállították az alapanyagot Magyarországra, itt gépeket szereztek be és megpróbálták a cigarettát előállítani. A kész terméket Nyugat-Európába szánták – mondta a szóvivő. Hozzátette azt is: nem csak az úti cél volt külföldi, az elkövetők csoportja is nemzetközi összeköttetésekkel rendelkezett.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »