HÍREK 179.

HÍREK 179.

„SZIJJÁRTÓ: A NÉMET KORMÁNY IGAZSÁGÜGYI MINISZTERE DURVA TÁMADÁST INTÉZETT MAGYARORSZÁG ELLEN

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Heiko Maas német igazságügyi miniszter a Der Spiegelnek adott, a hetilap szombati számában megjelent interjúban „durva és valótlan támadást” intézett Magyarország ellen.

A tárca szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy tájékoztatásuk szerint a német lapban a miniszter azt mondta: Magyarország még kenyeret és vizet sem adott a menekülteknek, és Orbán Viktor miniszterelnök azzal fenyegetőzött, hogy erőszakkal evakuálja őket. Heiko Maas szerint sok ember a háború, a kínzás és erőszak elől menekül, és Orbán Viktor egyetlen muszlim menekültet sem akar befogadni.

Szijjártó Péter reagálásában azt írta: „A hazudozás és az alaptalan vádaskodás nem méltó egy európai politikushoz.” Magyarország tavaly a befogadóállomásokon 400 ezer illegális bevándorlónak biztosított szállást és ellátást a nemzetközi szabályoknak megfelelően. „Sajnálattal tapasztaltuk” – tette hozzá -, hogy az illegális migránsok „egyre agresszívabbá váltak”, nem működtek együtt a hatóságokkal, és „önkényesen elfoglalták a Keleti pályaudvart”. Ez a miniszter szerint elfogadhatatlan.

Hozzátette: ezek az emberek nem menekültek, hanem illegális gazdasági bevándorlók. Arra is felhívta a figyelmet: potenciálisan 30-35 millió, Európa környékén élő ember dönthet úgy, hogy elindul Európa felé.

A miniszter hangsúlyozta: Magyarország nem fogad be illegális gazdasági bevándorlókat. „Nem az a dolgunk, hogy ezeknek az embereknek új európai életet adjunk, hanem az, hogy segítsünk visszakapni a régi életüket a szülőföldjükön” – olvasható a közleményben.” (Magyar Idők) 

Igen, a német külügyminiszter gátlástalanul hazudik, egyrészt azért, mert egy gátlástalan gazember, másrészt azért, mert ideológiát próbál gyártani kormánya és főképp idióta kancellárja elfogadhatatlan, ön- és közveszélyes migránspolitikájához.

De nincs semmi baj, ez sem tart örökké.

Nézzük csak, hol tart ma már az osztrák migránspolitika!

„AZ OSZTRÁK KÜLÜGYMINISZTER ÚJABB HATÁROK LEZÁRÁSÁT TARTJA SZÜKSÉGESNEK

Újabb határok lezárását tartja szükségesnek Európában az osztrák külügyminiszter egy német lapnak adott nyilatkozata szerint.

„Az embercsempészetet nem lehet teljesen megszüntetni. Ezért mindent, amit most a nyugat-balkáni útvonalon teszünk, meg kell tennünk majd az Olaszország-Földközi-tenger útvonal mentén is, hogy világos legyen, hogy véget értek azok az idők, amikor a menekülteket továbbengedték Közép-Európa felé – bármelyik útvonalról is legyen szó” – mondta Sebastian Kurz a Bild am Sonntag című, vasárnap megjelenő újságnak adott interjúban, amelyet a Reuters hírügynökség ismertetett előzetesen.

Az osztrák külügyminiszter ismét bírálta a menekültpolitikában korábban alkalmazott politikát. „Fel kellett hagynunk azzal, hogy minden menekültet, aki megérkezett Görögországba, államilag szervezetten Közép-Európába szállítottunk. Habár ez a menekültek kívánsága szerint volt, ami emberileg indokolt volt, de azt is előidéztük vele, hogy egyre több menekült kelt útra. Helyes volt, hogy ennek véget vetettünk a balkáni útvonal lezárásával.” Kurz szerint a határokat csak akkor szabad újra megnyitni, ha „elapad az Európába irányuló menekülthullám”.

Hírdetés

Kurz úgy vélekedett, az EU-nak segítséget kell nyújtania Macedóniának a határai lezárásához. „A macedónok végzik el helyettünk a nehéz feladatot, hogy megállítsák a menekültek beáramlását, mindaddig, amíg Görögország nem teszi azt. Macedóniának a segítségünkre van szüksége, személyzet és felszerelések formájában” – mondta Kurz.

Gjorge Ivanov macedón államfő pénteken a Bildnek azt mondta, Macedónia fizet meg a menekültválságban az Európai Unió hibáiért. Úgy fogalmazott: Miközben Görögország átengedte a menekülteket, köztük iszlamistákat is, Macedónia védi Európát, noha nem tagja az EU-nak. Mégis „egyetlen centet sem” kapott az EU-tól, míg Görögország „megint kapott 700 millió eurót”. (Magyar Idők)

S mialatt az osztrák külügyminiszter ezeket nyilatkozza odahaza, azalatt az osztrák belügyi és a védelmi miniszter Bulgáriában jár, és a bolgárokat dícséri a kerítésük miatt, mondván, ha a bolgárok nem lettek volna olyan bölcsek és előrelátók, hogy megépítik a kerítést, akkor most sokkal nagyobb bajban lenne mindenki, és Bulgáriának is meg kell adni minden segítséget, hogy védhesse határait. Lássuk csak:

„Bulgária nem tagja a schengeni övezetnek, de kerítéssel is megakadályozná, hogy a menekülők arra vegyék az újukat Nyugat-Európa felé. 2014 közepén már felhúztak egy 30 kilométer hosszú kerítést a török határon.

Bulgária a fegyveres testületek több mint négyszáz tagját vezényelte korábban a görög határra. Bojko Boriszov bolgár kormányfő szerint hamarosan további 500 katona csatlakozhat hozzájuk.

A bolgár védelmi minisztérium pedig szükség esetén azonnal készen áll kerítést emelni a Görögországgal közös határon – közölte Nikolaj Nencsev, a bolgár védelmi tárca vezetője az állami televízióban. „Jelenleg azonban nem tartanak migránsok a bolgár határ felé”, mondta.

Az ország eddig csaknem kétezer rendőrt vetett be a Törökországgal közös, 260 kilométer hosszú határának ellenőrzésére.

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter és Hans Peter Doskozil védelmi miniszter szombaton rövid látogatásra Bulgáriába repül, ahol arról tárgyalnak a bolgár miniszterelnökkel, hogyan lehetne Bulgáriát támogatni a migránsútvonal áthelyeződésének megakadályozásában.” (vs.hu)

És még:

„Helikoptereket küldenek Bulgáriába a bíráló osztrákok

A határvédelemért Magyarországot bíráló osztrákok eddig lapítottak de most úgy döntöttek beavatkoznak a bolgár migráns-helyzetbe. Hanspeter Doskozil osztrák védelmi miniszter bírálta Donald Tusk, az Európai Bizottság elnökének a szavait, aki azt mondta, hogy a Nyugat-Balkáni útvonal lezárásával véget ért a migrációs hullám Európában. Doskozil azt nyilatkozta, nem szabad lankadni a figyelemnek, a menekültáradatnak még koránt sincs vége.
Ennek fényében az osztrák belügyminiszterrel, Johanna Mikl- Leitnerel Bulgáriába utazott és biztosította a bolgár kormányt, hogy teljes vállszélességgel mellettük állnak és ezt ki is szeretnék fejezni pár darab repülőgéppel és helikopterrel, amit a határvédelemhez használhat majd fel Bulgária.
Ausztria attól tart ugyanis, hogy a Nyugat-Balkáni útvonal lezárása miatt Törökországból, Bulgárián, Románián és Magyarországon át kelet felől újra eléri Ausztriát egy nagy migrációs hullám.” (krone.at,hirportal.hu)

Milyen érdekes, nem? Ezek tavaly szeptemberben a náci időket látták újjászületni a magyar határkerítésben, most a bolgárok kerítésétől elélveznek, aprókat sikkantgatva, és küldik a helikoptereiket, hogy még hatékonyabb legyen a határőrizet. És ehhez csak fél évre volt szükség!

Mondhatnánk, hogy a jelenlegi osztrák politikai garnitúra ócska, szemét, aljas gazemberek gyülevész bandája (mondjuk is!), de nem ez a lényeg. Hanem az, hogy náluk is tiszteletét tette a Valóság nevű nagybácsi!

És tiszteletét teszi Németországban is, és akkor a hazug és becstelen német igazságügyminiszter el fog takarodni az anyja keservébe.

Európa pedig meg lesz védve.

A kutya ugat, a karaván halad!


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »