Hálátlanok vagyunk, hisz Merkel saját országával szembeszállva értünk és nem ellenünk szankcionálta Oroszországot – a migránsválságot is ő oldotta meg

Az álkonzervatív Welt am Sonntag (WamS) című vasárnapi német lap vezércikkben foglalkozott Magyarországgal. A szerző, Alan Posener egyebek között kifejtette, hogy a kelet-európai rasszizmussal és antiszemitizmussal (pontosabban rasszizmussal és nacionalizmussal. Az eredeti cikkben kivételesen nem szerepel az antiszemitizmus, csak az MTI hivatásos rettegője költi bele – a szerk.) kapcsolatban egyesek "a Kelet orbanizálódásáról" beszélnek, holott "egész Európa orbanizálódik". "Kelet-Európa nem a múlt, hanem a jövőbeni norma" – írta a WamS szerzője.

Németországban sokan abban hittek, hogy "az EU révén meghaladható a nemzet", mindenütt máshol viszont "a nemzetet akarják erősíteni az EU révén", ez pedig "vagy sikerül, vagy a nacionalizmus tönkreteszi az EU-t" – tette hozzá. Van azonban egy tagállam, amely nem engedheti meg magának ezt a "kicsinyes nemzeti önzőséget", és ez Németország. Nem erkölcsi okok miatt, hanem azért, mert azonnal megbukna az EU, amelynek éppen Németország a legnagyobb haszonélvezője – fejtette ki Alan Posener.

Hírdetés

Angela Merkel kancellár bár későn, de mégiscsak megértette ezt. Így a "kelet-európaiak érdekében", és a német iparral szembeszállva megszervezte az Oroszország elleni szankciókat , és "Orbán hálátlansága", illetve a saját pártjában keletkezett ellenállás dacára "drasztikusan csökkentette a menekültek által Magyarországra nehezedő nyomást", továbbá enyhíti a görögországi megszorítások szigorát és Tornado harci repülőgépeket küld Szíriába. "Miért nem tudja kommunikálni, hogy miért teszi mindezt?" – vetette fel a WamS vezércikkének szerzője.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »