Eszméletlenül feküdt a beteg, a lakók nem engedték be a mentőket a házba

Eszméletlenül feküdt a beteg, a lakók nem engedték be a mentőket a házba

Eszméletlenül fekvő idős nőhöz kérték a mentők segítségét, akire egy ház VIII. emeleti folyosóján talált rá a bejelentő. A laikus a mentésirányítóval történt beszélgetés során, ugyan megadta a kaputelefonját, ám a beszélgetés végeztével elhagyta a lakást, hogy a beteg mellett lehessen – számol be Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A mentők hamar a helyszínre érkeztek, de a kaputelefonra senki nem felelt. Az irányítás megpróbálta visszahívni a bejelentőt, ám ő nem vette fel a telefont. A mentők szinte az összes lakásba becsengettek, hátha valaki beengedi őket. Több lakásban a lakók valószínűleg nem voltak otthon, két válasz azonban kiábrándító volt – írják. 

A bizalmatlan lakók ugyanis nem engedték be a segítségül érkező mentőcsapatot. “Bárki állíthatja, hogy a mentőktől érkezett…” hangzott a válasz.

Végül a gépkocsivezető rutinja segített, aki bekapcsolta a mentő szirénáját és addig hagyta “üvölteni”, amíg az ordító sziréna hangjára kinyíltak, a hangerőtől rezonáló ablakok. Ekkor egy lakó szaladt le és engedte be percekig várakozó bajtársainkat, akik stabil állapotban szállították kórházba az idős asszonyt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »