Elkezdődött! Az orosz légierő sugárhajtású harci repülői támadják az Iszlám Állam állásait Szíriában

Elkezdődött! Az orosz légierő sugárhajtású harci repülői támadják az Iszlám Állam állásait Szíriában

A Bassár el-Ászád elnöknek nyújtandó katonai segítség keretében az orosz hadsereg légi ereje most először mért/mér csapásokat Szíriában az Iszlám Állam terroristáinak állásaira. Az orosz sugárhajtású repülőgépek a kelet-szíriai Aleppo kormányzóság területén támadja a Dir Háfer-Aleppo (város) közötti országút mentén tartózkodó Iszlám Állam terroristáit – jelentette röviddel ezelőtt az El-Maszdar (Hírforrás) nevű haditudósító hírportál.

Megkezdődött a különféle iszlamista terrorszervezetekkel küzdő Bassár el-Ászád Szíriai Arab Hadseregének orosz katonai megtámogatása Szíria földjén. Az általában jól értesült El-Maszdar haditudósító arab hírportál jelenti: az orosz repülők csapásokat mérnek az Aleppo kormányzóságot átszelő, ezért stratégiailag igen fontos Aleppo várost Dir Háferrel összekötő országút mentén berendezkedett Iszlám Állam fegyvereseire, miközben Bassár el-Ászád elnök Szíriai Arab Hadserege, tehát a kormánycsapok katonái a földön intéznek támadásokat az iszlamisták ellen.

A mostani események előzményeként kedden reggel a Szíriai Arab Hadsereg a Nemzeti Védelmi Erőkkel karöltve erőteljes támadást indított "Ájn Szabl település délnyugati határában az Iszlám Állam állásai ellen, és elfoglalták azokat.

Hírdetés

A hírportál beszámol arról is, hogy az orosz légierő repülőinek tevékenységét, mozgását csütörtökön reggel észlelték a Ríf Dimásk, Látákijjá és Hámá kormányzóságok területe fölött is, amikor a sugárhajtású gépek visszatérőben voltak a Földközi-tengerparti Dzsáble város Hamámijját nevű katonai légibázisára.

Az El-Maszdar hírportálnak nyilatkozva a szíriai kormánycsapatok egy vezető katonatisztje elmondta. a legutóbbi orosz légicsapásokat egyeztették a Szíriai Arab Légierővel, amely egy időben az Er-Rakká (az Iszlám Állam "fővárosa" – H. J.) és a Dir ez-Zór (Oszámá el-‘Ábd Mohsen városa – H. J.) közötti országút mentén tevékenykedő Iszlám Állam állásait támadja.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »