Ásotthalom: Megdöbbentő, hogy mi lapult a migránsok által elhagyott ENSZ-hátizsákokban

Ásotthalom: Megdöbbentő, hogy mi lapult a migránsok által elhagyott ENSZ-hátizsákokban

Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, Ásotthalom polgármestere két napja felszólította az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának Hivatalát (UNHCR), hogy 48 órán belül takarítsák el a pártfogoltjaik által hátrahagyott szemetet. A megcímzett hivatal emblémája azokon a hátizsákokon szerepelt melyeket a határmenti település mezőőrei találtak az általuk felfedezett új embercsempész-váró, úgynevezett erdei pihentetőhelyen.

Hozzátette: amennyiben az ENSZ nem tesz eleget a felszólításnak, az ásotthalmi önkormányzat maga fogja elvégezni a szükséges munkálatokat, a borsos költségeket pedig kiszámlázza az ENSZ-nek. Ásotthalom ezen felül 150 ezer forintos bírsággal sújtotta a szemetelésért a migráció fő támogatójának számító nemzetközi szervezetet.  „Muszáj lesz nekik, máskülönben küldöm a végrehajtót hozzájuk”– írta Toroczkai mosolyogva arra kérdésre megfelelve, hogy vajon az ENSZ reagál -e.

Hírdetés

Mai bejegyzésében a településvezető azt is elárulta, hogy mi lapult a Magyarország területére bűncselekményt elkövetve bejutott migránsok által eldobott ENSZ-es hátizsákokban. Szavai szerint kiderült, hogy az amerikai milliárdos George Soros-hoz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) egyik csoportja, a W2eu (Welcome to Europe) által készített segédanyagokat találták meg a táskákban (már nem először).

Toroczkai hozzátette, hogy a papírok között számos arab és angol nyelvű útmutató volt, amelyek többek között arra biztatták a migránsokat, hogy szerveződjenek csapattá, azonnal hívják a hozzájuk köthető ügyvédeket, ha a határt őrző egyenruhásokkal kerülnek szembe stb. Az ellenzéki néppárt politikusa szerint a legmegdöbbentőbb mégis a második csatolt dokumentum, amely a legalább már valahol egyszer jegyzett bűnözők és terroristák kiszűrésére is alkalmas ujjlenyomatvételtől tántorítja el a migránsokat, de szépen elmagyarázzák nekik azt is, hogy a legjobb, ha fiatalkorúnak vallják magukat, mert akkor egészen biztosan nem lehet őket őrizetbe venni vagy kitoloncolni, még ha semmilyen papírjuk sincsen. Az útmutatón a Migráns Szolidaritás e-mail címét is megadták.

Toroczkai szerint mindez annak fényében különösen érdekes, hogy a németországi vonaton kaszaboló, az Iszlám Államhoz tartozó terrorista (akit ugyebár ők fogtak el Ásotthalmon), éppen ezzel a módszerrel élt, és 17 éves afgánnak vallotta magát, de azóta kiderült, hogy valójában 19 éves pakisztáni volt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »