Adjanak nekünk egy házat, és már itt sem vagyunk

Nem tudom, hová fajul a világ. Mára London elit negyedében is felütötte fejét a rasszizmus. Az előkelő britek eddig meg voltak győződve a multikulturalizmus szépségeiről, a békés együttélés álomképéről, amiről természetesen hosszas beszédekben oktattak ki minket, kelet-európaiakat.

Azonban mára sok minden megváltozott. London arisztokratái ugyanis ízelítőt kaptak a felénk már jól ismert cigány értékekből és néplélekből.

Történt ugyanis, hogy az elmúlt hetekben román cigányok egy cirka 40 fős csoportja úgy gondolta, hogy márpedig ők beköltöznek a belvárosi Park Lane környékére. Kezdetben az aluljáróba telepedtek le, de aztán mégis jobbnak látták a felszíni táborozást és ma már az életüket legdrágább üzletek előtt tanyázva élik.

Az üzlettulajdonosok miután felfogták, hogy mi is történik körülöttük a hatóságokhoz fordultak mondván „a rendetlen, koszos, dolgukat rendszeresen az utcán elvégző emberek” elriasztják a vásárlóikat. „A cigányok koldulnak, a szökőkutak vízében fürdenek, szemetelnek, és a dolgukat ott végzik el, ahol éppen kedvük szottyan. Az utcák leginkább nyitott kanálisokhoz hasonlítanak, arról már nem is beszélve, hogy az egymással is rivalizáló cigánybandák megjelenése a közbiztonság erős romlását is eredményezte”– panaszkodtak a helyiek.

Az illetékesek a problémát kivizsgálandó, kimentek intézkedni a helyszínre, azonban ami ekkor történt, arra nem nagyon számítottak se ők, se a sztorira lecsapó újságírók, mivel a történet innentől átváltott az általunk már jól ismert kelet-európai forgatókönyvbe.

Hírdetés

A cigányok ugyanis közölték a hatóság embereivel, hogy hajlandóak távozni, ha a londoni városvezetés lakásokat biztosít a számukra. Az egyik középkorú cigány nő az Evening Standard című lapnak nyilatkozva magabiztosan közölte: „Az Európai Unióban vagyunk, és egy házra van szükségük. Adjanak nekünk egy házat, és már itt sem vagyunk”.

És a cigányoknak igaza van. A brit törvények szerint, bizonyos körülmények fennállása esetén az EU-tagállamokból Nagy-Britanniába érkező bevándorlók igényelhetnek lakást. Persze a szabályozást nem pont az ilyen esetekre találták ki, de ez most ebben az esetben talán nem is lényeges. Van ilyen törvény és kész.

Jó hírek ezek.

Ezért aztán nem is lehet mást mondani erre, mint hogy hajrá.

Minden cigány menjen Londonba. És ne legyetek szemérmesek, kérjetek lakást, házat, ellátást. Mindent, amit csak el tudtok képzelni.

Mert ebben a nagyon felvilágosult világban ez jár nektek.


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »