A vélemény csak akkor szabad, ha Köves Slomónak is tetszik – Itt a kép, melynek megosztóit elítéli a bíróság

A vélemény csak akkor szabad, ha Köves Slomónak is tetszik – Itt a kép, melynek megosztóit elítéli a bíróság

Jogerősen elítélték azt a nyolc személyt, akik korábban egy Köves Slomót terrorizmussal vádoló képet terjesztettek – számol be sokadik győzelméről honlapján a Tett és Védelem Alapítvány, közismertebb nevén a zsidó gárda.

Jogerőre emelkedett az ítélet a Köves Slomót leterroristázó nyolc személy ellen, az elkövetőket becsületsértés miatt egy év próbaidőre bocsátották. Ahogy korábban többször megírtuk (lásd kapcsolódó anyagaink között), Köves Slomó rabbi becsületsértés miatt perelte be azokat, akik a Facebookon megosztottak egy róla készült képet. Ezen az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija fotója mellett a következő felirat szerepelt: „Zsidó terrorista, aki Magyarországon él, és veszélyt jelent az egész nemzetre!” A Slomó szokás szerint a "zsidó gárda" jogsegélyszolgálatának segítségével fordult a bírósághoz.

A megosztók közül nyolc embert azonosítottak a zsidók, ellenük nyomozás indult, védelmüket Gaudi-Nagy Tamás és a Nemzeti Jogvédő Iroda látta el. Gaudi a véleménynyilvánító facebookozók ügyet vállalván kijelentette, nem ért egyet “a radikális eszmék elnyomásával” – rémüldözik honlapján a TEV.

A hazánk valódi urai szerint becsületsértő, valójában véleménynyilvánító kép eredetije a bíróságon elhangzottak szerint 2013-ban került feltöltésre egy Facebook-oldalra, és a Kuruc.info nevű "szélsőjobboldali portálon a mai napig elérhető".

Erről a képről lenne szó:

A csütörtöki ítélet szerint a kép megosztása is megvalósítja a becsületsértés tényállását, mivel a kép – a "független" "magyar" bíróság szerint – Köves Slomó közéleti tevékenységével nem hozható kapcsolatba, ezért ez esetben nem áll fenn a közszereplőkre vonatkozó fokozott tűrési kényszer.

A "megbánót" kegyesen futni hagyták

A TEV beszámolója szerint (mely nyilván a "túlélőkével" egyenértékű) egyébként a korábbi tárgyalásokon az elkövetők tagadták, hogy megosztották volna az inkriminált képet, számítógépes vírusra vagy ismeretlen elkövetőre hivatkoznak. Egyetlen vádlott van az ügyben, aki valószínűsíteni tudta, hogy a montázst nem ő osztotta meg, egyben ő az egyetlen, aki egyértelműen elítélte a tettet és mind maga, mind az ismeretlen megosztó nevében elnézést kért. Az ő esetében ejtették a vádat. 

(Kuruc.info – TEV nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »