A rendőrök a tiltakozó németeken köszörülik a szilveszteri csorbát

A rendőrök a tiltakozó németeken köszörülik a szilveszteri csorbát

Nemrég fejeződött be az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) radikális bevándorlás ellenes mozgalom tüntetése Kölnben. A demonstráció után komoly balhé is kialakulhat a városban: a rendőrök ugyanis feltartóztatták az előre bejelentett menetet, és a rendezvényen a német ultrák, és futballhuligánok is képviseltetik magukat.

A hatóságok tájékoztatása szerint mintegy mintegy 1300 ellentető is összegyűlt , hogy egyszerre demonstráljon a „rasszizmus és szexizmus ellen”.

A rendőrség  „több száz”, a Pegida legalább 3000 tüntető tud.

A hatóságok szerint a tömegben számos „erőszakos huligán” is van. Ez egyébként nem kizárt, hiszen az észak-rajna-vesztfáliai Pegida vezetője pár nappal ezelőtt „az összes ultrához, huligánhoz és hazafihoz” fordult segítségért. A neten terjedő körlevél szerint „a mocskos Merkel csatatérré változtatta” Köln városát és „a polgárháború szélére sodorta” az országot. Ezét azt „nekünk kell lerendezni szombaton”.  „Szombaton mindenki Kölnbe! Szükség lesz az öklötökre!” – fogalmaz a szokatlanul kemény hangvételű felhívás.

Hírdetés

„Karnyújtásni távolságot”
 

A Pegida tüntetését egyébként a német sajtóban „szélsőjobboldalinak” nevezett „Pro Köln”-párt is támogatásáról biztosította.

 


 

A német rendőrség hatalmas erődemonstráció keretében 1700 emberrel vonult fel, és megállította a tiltakozó menetet. A tömegoszlató felszólításnak nem engedelmeskedő,  szemben vízágyút is bevetettek. A felbőszült tömeg egy helyszíni tudósítás tanúsága szerint üvegeket és petárdákat dobált.

Úgy látszik, a német zsaruk a felháborodott kölni polgárokon igyekeznek kiköszörülni a szilveszteri csorbát, amelybe azóta már a helyi rendőrkapitány is belebukott.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »