A posztmodern művészet jegyében: a cikk, ami nem szól semmiről! Tényleg. Semmiről.

A 27 éves New Yorkban élő Lana Newstromban üdvözölhetjük első alkotót a világon, aki a láthatatlan művészetben utazik, azaz a munkái milyensége és minősége abszolút a képzeletünkre van bízva. Ugyanis a nagyszerű művésznő a semmit állítja ki. Szerinte „csak mert nem látsz semmit, nem jelenti azt, hogy nem töltöttem órákat a művek létrehozásával”.

Ezért a művésznő és menedzsere úgy véli, hogy nem létező művei akár egy millió dollárt is megérhetnek. A művészet a képzeletről szól, és ezáltal tudnak az emberek interakcióba kerülni a munkáimmal. El kell képzelniük, hogy egy festmény vagy egy szobor áll előttük – mondja Newstrom a CBC-nek, amely dokumentumfilmet forgatott a stúdióban, ahol nem készül semmi.

Hírdetés

Vannak igazi paradigmaváltó pillanatok az ember életében. Nekem most érkezett el. Rájöttem, hogy évek óta hiába írok, magyarázok és pofázok – sőt, eddig kifejezetten gúzsba kötöttem olvasóim képzeletét. A poszt-poszt-posztmodern művészet jegyében tehát fogadjátok szeretettel hosszú órákon át érlelt magvas gondolataimat Falus Ferenc visszalépéséről és Bokros Lajos esélyeiről:

Bővebben!


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »