A közhülyék demokráciája

A közhülyék demokráciája

Ha tudni akarjuk, milyen is a közhülyék demokráciája, akkor nincs más dolgunk, mint meghallgatni a magát kiegyensúlyozottnak, elfogulatlannak és középen állónak hazudó tévécsatorna délutáni betelefonálós műsorát. Itt olyan polgártársainkkal találkozhatunk, legalábbis az éterben, akiket soha nem hívnánk meg egy kisfröccsre a kedvenc kocsmánkban, vagy ha mégis, akkor fennállna a veszély, hogy ha sokáig pofáznak, ki kell őket mentenünk a műintézményből, és taxiba kell tuszkoljuk őket, hogy ne érje jogos atrocitás a demokrácia eme felkent elmebajnokait, miután kifejtették nézeteiket a törzsközönségnek.

A kedvencem az a bácsi, akinek már a bejelentkezése is olyan parádésra sikerült, hogy annak nyomán bárkitől megvonják a szavazati jogot egy boldogabb országban. A miénk azonban sajnos nem egy boldog ország, így hát a bácsi feltehette a kérdését, hogy vajon Szerbia biztonságos ország-e. Mivel megállapodtak a műsorvezetővel abban, hogy Szerbia egy biztonságos ország, legalábbis a kormány így minősítette, a súlyosan elvarázsolt bácsi feltette a nyomós kérdést:

Akkor miért mi építünk kerítést a déli határon, miért nem a szerbek? Mit púposkodik Orbán, miért nem hagyja a déli szomszédainkra az egészet?

Hírdetés

Miután mindenki kiszörnyülködte magát azon a tényen, hogy ennek az imádnivaló bácsinak ugyanannyit ér a szavazata, mint egy agysebésznek, haladjunk tovább. Mert szinte egymást taposva sorjáznak a hasonló tájékozottságú úrhölgyek és férfiemberek az ATV virtuális kagylójánál, akik azt mantrázzák, hogy ha nekünk nem kellenek a menekültek, akkor ültessük őket buszra, vonatra a szerb határon, aztán dobjuk át őket Ausztriába, és ezzel minden probléma meg vala oldva.

Az a nagyon rossz érzésünk támadhat ezekkel a betelefonálókkal kapcsolatban, hogy ezek pont olyan egyszerű emberek, mint mi, pont olyan jóakaratúak is, csak hát pont a világban zajló folyamatok összegzése során viselkednek úgy, mint akiknek az agya egy kis pöszméte, ami még meg sem érett, de önmagában is annyira kicsi, hogy pálinkát főzni se lehet belőle, tehát tökéletesen haszontalan.

A pöszméteagyú ATV-s betelefonálók még azt is szokták kérdezni, hogy minek ilyen nagy feneket keríteni az egésznek, nem olyan nagy probléma ez, meg hát Allah is csak egy EMBER, őt is kell szeretni. És különben is, a jehovisták is szoktak ételt osztani mindenhol, tehát a dolog el van intézve.

Nehéz velük együtt élni, én azt nagyon jól tudom, meg hát nagyon aggályos, hogy szavazati joggal is rendelkeznek, de ha már itt rakta le őket a nyomorult gólya, akkor őket is meg kell mentenünk, elvégre ők is csak emberek, mint Allah, és hátha a jehovisták nekik is osztanak majd ételt egyszer, ha úgy alakul…

Szebb Jenő
szebbjovo.hu


Forrás:szebbjovo.hu
Tovább a cikkre »