A Bildnek adott mai Trump-interjú őrjöngő német sajtóvisszhangja

A Bildnek adott mai Trump-interjú őrjöngő német sajtóvisszhangja

A Merkel-imádó német cselédsajtóban hatalmas, maximálisan negatív visszhangot váltott ki Trump megválasztott amerikai elnöknek a Bildben megjelent ma reggeli interjúja. Trump egy időben fogadta a 3 millió példányszámú német bulvárlap és a brit Times újságíróját.

A német lapok felületes átfutása is egyértelműen mutatja, hogy Donald Trumpnak a merkeli migránspolitikáról, az idejétmúlt NATO-ról és Oroszországgal kapcsolatos kijelentései (melyek részletesen megtalálhatóak a mi sajtónkban is) féktelen dühöt váltottak ki.

Jellemző például a müncheni szerkesztésű Süddeutsche Zeitung erről szóló cikkének a címe: „Már németül is van Trump-show”.

E Merkel előtt laptársaihoz hasonlóan csúszó-mászó újság az interjút összefoglaló „leadben” nem azt emeli ki, hogy Trump mit mond, hanem azt állítja, a Bild Trumpot interjúvoló újságírója totálisan alázatosan viselkedett. /Egyáltalában nem igaz: aki egy Merkel-interjút elolvas egy német lapban, tudja, Kai Diekmann és brit kollégája semmivel nem voltak alázatosabbak a gyalázatosan gyáva német újságíróknál. Sőt: Diekmann is hagyta beszélni olyanokról, amelyekről tudta, „felrobbantja” a német uralkodó elit reggeli – vacak minőségű – kávéját./

Hírdetés

A trumpi kijelentéseket ismertető lapok közül kivételt képez, mint mindig, a független Deutsche Wirtschafts Nachrichten, amely az interjút ilyen címmel „meri” összefoglalni: „Donald Trump Putyint és Merkelt egy lapon említi”.

Megdöbbentő ugyanakkor az a hasonlóság, ami Trump EU-val kapcsolatos mondanivalója és a magyar miniszterelnök pénteki, e témában elhangzott kijelentései között fedezhető fel. Trump elmondta, „az országok és emberek a saját identitásukat akarják… Nem akarják, hogy mások jöjjenek országukba és azt elpusztítsák.” Hozzátette, arra számít, hogy Nagy-Britannia után más országok is kilépnek az unióból és hogy őt egyáltalában nem érdekli, vajon az EU jelenlegi formájában megmarad vagy széthullik.

Orbán Viktor ilyen messzire nem ment, de arról beszélt, hogy  2017 az uniós országok lázadása lesz.

Orbán Viktor ilyen messzire nem ment, de arról beszélt, hogy  2017 az uniós országok lázadása lesz.

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »