Több mint félmilliárdot loptak el egy letelepedési kötvényeket forgalmazó cégtől

Több mint félmilliárdot loptak el egy letelepedési kötvényeket forgalmazó cégtől

Lehet valaki felcsapott modern Robin Hoodnak, csak elfelejtette a pénzt a nép között szétosztani. Bennem rögtön a legendás rabló képe merült fel, mikor azt olvastam, hogy betörtek az egyik letelepedési kötvényeket forgalmazó céghez és több millió eurónyi készpénzzel károsították meg a vállalatot, aki korábban tevékenységével megkárosította az államot. 

A 444 kiderítette, hogy április elején történt a betörés, ami után a rendőrség még ma is nagy erőkkel nyomoz.

Az Arton Capital kft.-nek a cégbírósági adatok szerint a VI. kerülteben, a Hajós utca 25-ben van a székhelye, de maga az iroda a háztömb Ó utcai oldalról nyílik. A portál információi szerint itt támadtak a betörők, akik több millió euró készpénzt vittek el, és a letelepedési üzlettel összefüggő bizalmas dokumentumokhoz is hozzáférhettek.

Az Arton Capital a négy külföldön letelepedési kötvényt árusító cégek egyike, ami többek között az arab országokban, Afrikában, és Ázsia egyes részein értékesítete az értékpapírokat.

Politikai nyomás lehet a nyomozás hátterében

Hírdetés

A portál arról is beszámolt, hogy a rendőrség akár ezernél is több embert kihallgathatott akik a betörés idején a környéken voltak. Egy meg nem nevezett forrás szerint nem jellemző, hogy erőszakkal nem járó vagyonelleni bűncselekménynél ekkora erő mozduljon meg. Úgy véli az Arton irodájában található papírok tartalmazhatnak érzékeny információkat, ami miatt a politika befolyással él a rendőrség felett. 

Nem ördögtől való a feltétlezés, mivel ezek a cégek közvetlen összefüggésbe hozhatók a magyar politikai elit krémjével:

Egy Kosik Kristóf nevű ügyvéd járt el a kínai piacon árusító HSSDF és az Arton jogi ügyeiben is, ő korábban Habony Árpádnak, a Fidesz-frakciónak és az V. kerületi önkormányzatnak is dolgozott, ahol Rogán Antal volt a polgármester.

Az Orbán Ráhelt és Tiborcz Istvánt Bahreinben kalauzoló tiszteletbeli konzul, Garamvölgyi Balázs a térségben segítette az Arton munkáját. 

Balogh Radosztina, az Arton ügyvezetője és egyik tulajdonosa Rogán Antal egyetemi évfolyamtársa volt.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »