Tét a döntőbe jutás (Labdarúgás, Román Kupa)

Tét a döntőbe jutás (Labdarúgás,  Román  Kupa)

Rendkívül fontos mérkőzést játszik ma a Sepsi OSK, amely az Universitatea Craiova vendégeként a Ion Oblemenco Stadionban igyekszik kiharcolni a döntőbe jutást a Román Kupa 2021–2022. évi idényében. A sepsiszentgyörgyi csapat előnyből várja a nyolcszoros kupagyőztes, címvédő olténiai együttes elleni visszavágót. A 19.30-tól kezdődő találkozót a kolozsvári Horațiu Mircea Feșnic vezeti.

A háromszéki klub története során másodszor juthat kupadöntőbe, először 2020-ban sikerült, akkor a fináléban az FCSB egy góllal jobbnak bizonyult. A címvédőnek komoly előny a népes szurkolótábor, várhatóan fergeteges hangulatban, szinte telt ház előtt léphetnek pályára, ráadásul a háromszéki csapatnak hátrány, hogy Cristiano Bergodi vezetőedző nem a kispadról irányít, ugyanis a Chindia Târgoviște elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésen piros lapot kapott, így két mérkőzésre eltiltották. A hétvégén a Sepsi OSK győzelemmel, az Universitatea Craiova pedig vereséggel hangolt a visszavágóra. Az odavágóban a háromszéki csapatnak Marius Ștefănescu szerzett vezetést az első félidőben, amire Andrei Ivan a második játékrészben tizenegyesből válaszolt, a 87. percben Cătălin Golofca szerezte a győzelmet érő találatot (2–1).

Hírdetés

A Román Kupa 2021–2022. évi kiírásában Cristiano Bergodi alakulata idegenben diadalmaskodott az FC Farul (0–1), az U Craiova 1948 (0–1) és a Chindia Târgoviște (1–2) felett, míg Laurențiu Reghecampf együttese hazai környezetben nyert a Kolozsvári CFR (1–0) ellen, ezt követően pedig alacsonyabban rangsorolt ellenfelekkel kellett megmérkőznie: vendégként győzött a Nagybányai Minaur (0–4) és a Filiași (0–3) ellen. A Dolj megyei gárda korábban 1977-ben, 1978-ban, 1981-ben, 1983-ban, 1991-ben, 1993-ban, 2018-ban és 2021-ben ünnepelhetett kupagyőzelmet.

„Mindig optimista vagyok, természetesen tudom, hogy egy nagyon jó csapattal játszunk. Van egy kis előnyünk, ami egyáltalán nem számít, bátran és ambíciósan kell pályára lépnünk. Ellenfelünknek kiváló játékosai vannak, gyorsak és technikásak, ezért nem bízhatunk abban, hogy az elődöntőben kiharcolt győzelem fináléba jutást érhet. A Craiova a bajnokságban is jól szerepel, a hétvégén számtalan helyzetet elpuskáztak a FCSB ellen, így vereséget szenvedtek, de emiatt semmivel sem esélytelenebbek ellenünk. Saját magunkkal kell foglalkoznunk, minden szempontból szinte tökéletes teljesítményt kell nyújtanunk, ha döntőbe akarunk jutni. Nagyon zavar, hogy nem ülhetek a kispadon, azonban bízom a másodedzőkben és a labdarúgókban, tisztában vagyok vele, hogy mindent megtesznek majd” – nyilatkozta Cristiano Bergodi vezetőedző.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »