Roger Waters: „A cionizmus oltárán akarják széttépni az alkotmányt”

Roger Waters: „A cionizmus oltárán akarják széttépni az alkotmányt”

SPUTNIK NEWS

A Sputnik Radióban beszélgettek Roger Waters-szel, a legendás Pink Floyd együttes alapító tagjával az Izraelt emberiség ellenes bűneiért szankcionálni kívánó BDS mozgalomról.

Ezt mondta a BDS elleni „antiszemitizmus” vádra:

Itt van egy erőszakmentes mozgalom, amely mélyen a Martin Luther King, Gandhi és oly sok más által az egész világon mélyen tisztelt mozgalomban gyökerezik. De ha a BDS mozgalom és Izrael nevét összekapcsolják, hirtelen ömlik a vitriol, ami oly ellentétes az erőszakmentes polgári engedetlenséggel.

Hozzátette: az egyre erősödő BDS mozgalom a globális politikai tájkép egyik legmegosztóbb mozgalmaként emelkedik ki.

Hírdetés

Ugyanakkor az amerikai szenátusban márciusban beterjesztett törvénytervezet az Izrael elleni bojkott támogatását bűncselekménnyé nyilvánítja.

A cionizmus oltárán szét akarják tépni az (amerikai) alkotmányt”, mondta Waters, hangsúlyozva az amerikai alkotmány első módosítását, amely garantálja a szólásszabadságot.

 Hozzátette azt is, az AIPAC nevű Izraelt támogató lobbi „meg van rémülve”, hogy az emberek túlzottan messze merészkednek azon status quotól, amelyben Izrael kérdés nélküli támogatása a normalitás és aki támogatni merné szóban vagy írásban a palesztinokat, azokat el akarják hallgattatni.

 

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »