Pártot alapított Gémesi György

Új Kezdet néven párttá alakult a Józan Ész forradalma nevű Facebook-csoport – jelentette be szerdán Gémesi György Gödöllő polgármestere, a város ünnepi megemlékezésén.

A város polgármestere úgy vélte, a márciusi ifjakhoz hasonlóan forradalmat kell csinálni. Mint mondta, nem fegyverrel vívottat, nem fülkeforradalmat, hanem a Józan Ész Forradalmát, amelynek 12 pontja a nemzeti minimum. Ennek megvalósításához Gémesi egy új politikai alternatívát kínált, az Új Kezdetet.

Hírdetés

Mit kíván a magyar Nemzet 2017-ben? – tette fel a kérdést Gémesi hozzátéve, hogy a 12 pontot több ezer levél és javaslat alapján állították össze. Ezek a következők:

A korrupció felszámolásátJogbiztonságot, törvény előtti egyenlőséget!Szólásszabadságot, valódi társadalmi párbeszédet!Emberhez méltó egészségügyi, szociális időskori ellátást!Hasznos tudást adó oktatást!Vonzó hazai jövőt a fiataloknak, családoknak!Erős, független önkormányzatokat!Élhető vidéket!Kedvező és kiszámítható körülményeket a vállalkozásoknak!Biztonságot a szakmai és civil szervezeteknek, független, szabadon szolgáló történelmi és kisegyházakat.Társadalmi megbékélést és európai Magyarországot!Új Kezdetet!

Korábban Gémesi György lapunk kérdésére, hogy van-e értelme párttá alakulni annak ellenére, hogy a felmérések szerint töretlen a kormány népszerűsége, azt válaszolta, hogy nagyon sok a kiábrándult ember, ezért azzal számol, hogy körülbelül nyolcszázezer-egymillió politikailag aktív ember lehet, aki szívesen szavazna, de a mostani kínálatból senki sem elfogadható számára. A baloldal láthatóan képtelen kijönni a dagonyából, nincs mondanivalója, ezért is tudta magát stabilizálni a Fidesz. Gémesi Györggyel készített korábbi interjúnkat itt olvashatja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »