Merkel csütörtökön Prágába utazik: a csehek 90 %-a utálja + Merkeliáda

Merkel csütörtökön Prágába utazik: a csehek 90 %-a utálja + Merkeliáda

Merkelvampire

SPUTNIK DEUTSCH

„Merkel Csehországban: elefánt a porcelánboltban” címmel az orosz hírportál német kiadása arról ír, hogy a kancellárnő augusztus 25-én Prágába utazik. Petr Hájek, főszerkesztő, volt cseh elnöki szóvivő a Sputniknak azt nyilatkozta, hogy Merkel „kéretlen vendég” és migrációs politikája a csehek többsége számára „humbug”. Merkel migrációs politikai fordulatait „bolondnak” nevezte. Az előzetes tervek szerint a kancellárnő a prágai Károly Egyetem diákjai előtt beszélt volna, de ezt megváltoztatták, mert attól tartottak, hogy a diákok kifütyülték volna. (Ez az egyetem a világranglistán kétszer jobb helyen áll – a 244-ik -, mint a balliberális  Eötvös.) Így most a Tudományos Akadémián beszél, ahol egykor még dolgozott is. Vendéglátóját, Bohuslav Sobotka miniszterelnököt a csehek többsége Merkel csehországi trójai falovának tartják. Neki és „azoknak, akik azt szeretnék, hogy Csehországba úgy telepedjenek be iszlamisták ezrei, mint Németországban, Merkel természetesen kedves vendég. De a többi 90 százaléknak, akiknek a nyitott ajtók politikája nem kell, prágai látogatása provokáció”, idéz a lap Hájeket.

 

 

THE DAILY TELEGRAPH

Angela Merkel megvédte menekültpolitikáját és nyomatékosította: nincs kapcsolat a Németországba újonnan érkezők és a terrorizmus között. Csakhogy a német szavazók tapasztalataik alapján ebben kételkednek, írja a brit jobboldali napilap. Az Alternatíva Németországért (AfD) gyorsan erősödik, és ez az első eset, hogy 1945 óta nacionalista párt sikeres. De a német alkotmányt úgy szerkesztették, hogy Merkel akár meg is tarthatja posztját a jövő évi választások után. Hírnevének súlyos kárt okozott viszont azzal, hogy százezreket csábított Európába a potenciális életveszélyes tengeri úton át és ezzel nem csak a menekültek életét veszélyeztette, de „destabilizálta azon országokat is, amelyeken áthaladtak”.

 

 

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Hírdetés

Merkel szövetségi kancellár meglepetésszerűen magát készen állónak nyilatkozta arra, hogy a Monsanto amerikai multi  Glyphosat permetezőszerének engedélyezéséért harcba szálljon. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ezt a növényölőt lehetséges rákkeltőnek tartja, írja a német gazdasági-politikai hírportál. A parlamentben a zöldek támadták tervét. Az SPD is kijelentette, nemmel szavaz az újabb EU-engedélyezési szándékra.

*             *             *

Ez az első eset, hogy egy amerikai diplomata kijelenti: a Törökország által a puccskísérlet miatt kikért Erdogan hitszónok a CIA embere. Ezt Arthur H. Hughes volt amerikai diplomata jelentette ki. Amikor 1999-ben Gülen elmenekült Törökországból, szökését Morton Abramowitz amerikai diplomata, Graham Guller és George Fidas CIA-ügynökök és Alekszander Karlutszosz, a konstantinápolyi patriarchátus tagja szervezte.

*             *             *

A Német Parasztok Szövetsége követeli,  hogy kezdődjenek meg a tárgyalások az Oroszország elleni szankciók befejezéséről. A német gazdákat nem csak az orosz piac elvesztése, de a rossz termés is megkárosítja.

 

OE24

Angela Merkel német kancellár „nem látja a Moszkva elleni szankciók végét”, tudósít az osztrák közszolgálati adó, amely idézi tőle azt a kijelentését is, hogy Putyin orosz elnök a hibás, amiért Európa jobbra csúszik. „Nyilvánvalóan a jobbszélen lévő egyes európai pártok és az orosz szervezetek között intenzív kapcsolatok állnak fel”, mondta Merkel asszony.

 

SPUTNIK

Tíz cseh polgárból hét aggódik a jövője, és főként esetleges elszegényedése, a fékevesztett migráció és az ezzel összefüggő terrorveszély miatt, idézi az orosz hírügynökség angol nyelvű portálja a Pioneer Investments felmérésnek most nyilvánosságra hozott eredményeit.

Tíz cseh polgárból hét aggódik a jövője, és főként esetleges elszegényedése, a fékevesztett migráció és az ezzel összefüggő terrorveszély miatt, idézi az orosz hírügynökség angol nyelvű portálja a Pioneer Investments felmérésnek most nyilvánosságra hozott eredményeit.


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »